Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Όλοι μαζί τα φύγαμε

Όλοι μαζί τα φύγαμε δήλωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης
Όσο και αν ακούγεται παράδοξο Διαφάνειας ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Π. Νικολούδης κατά την ακρόασή του από την σχετική επιτροπή στο πλαίσιο της συζήτησης επί της έκθεσης των πεπραγμένων του έτους 2010 αναφερόμενος σε ελέγχους που έχει κάνει σε υπουργούς και βουλευτές το έτος αυτό εξέφρασε την άποψη ότι «οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι», ενώ, όπως είπε, «υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρ’ ότι και σε εξωχώριες offshore εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν».
Αντιθέτως, πρόσθεσε, για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε”.
Και συνέχισε: «Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι»,
http://pressnews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: