Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τους ξεφώνισαν στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ - Πήγαν, υποτίθεται, να φέρουν τουρισμό και γλεντάνε στο Μαϊάμι

Βουίζει η ελληνική κοινότητα για τις κρεπάλες, τις μυστικές συναντήσεις με Εβραίους της Αμερικής και τα γεμάτα ψέμματα δελτία Τύπου.
Στόχος της πολυμελούς ελληνικής αποστολής υποτίθεται ότι ήταν η ενεργός συμμετοχή στα δρώμενα της διεθνούς "Εκθεσης Κρουαζιέρας 2011" (14-17 Μαρτίου) για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και η προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων στα ελληνικά λιμάνια που φέρουν μη κοινοτικές σημαίες και τα οποία αποτελούν την πλειοψηφία του παγκόσμιου στόλου.
Όμως, η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ έχει βουίξει από το γεγονός ότι η ελληνική αποστολή ουσιαστικά απουσιάζει παταγωδώς από την έκθεση κι ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα όχι μόνο με άδεια χέρια, αλλά και με λογαριασμούς αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την νυχτερινή ζωή και την πολυδάπανη διαμονή τους στο ακριβότερο ξενοδοχείο του Μαϊάμι, το Fontainebleau Miami Beach.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν παράγοντες της Ομογένειας η ελληνική αποστολή δεν συμμετέχει σε καμία από τις ανοιχτές εκδηλώσεις της έκθεσης.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές μέχρι και ο υπουργός Πολιτσιμού, Παύλος Γερουλάνος, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην έκθεση, για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με προέδρους ΕβραιοΑμερικάνικων Οργάνωσεων της Αμερικής, σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.
Επίσης, πληροφορίες από την Αθήνα -οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί- αναφέρουν ότι ο κ. Γερουλάνος θα δει στην αμερικάνικη πρωτεύουσα και εκπροσώπους gay oργανώσεων.

Το δελτία Τύπου της συμφοράς


Μάλιστα, στους ομογενειακούς κύκλους στηλιτεύεται έντονα η ανακοίνωση της ελληνικής αποστολής η οποία ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων την πρώτη ημέρα της έκθεσης
(Δευτέρα 14 Μαρτίου) "είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο στον χώρο της κρουαζιέρας", ο υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, κ. Νικητιάδης, όμως πήγε στο Μαϊάμι την... επόμενη ημέρα. Επίσης, από το γραφείο Τύπου της έκθεσης ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη 15 Μαρτίου οι δύο υπουργοί και ο υφυπουργός θα έδιναν κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος τους έστησε.Άλλο παράδειγμα ότι οι εκπρόσωποι των δυό κορυφαίων υπουργείων της χώρας στην διαχείριση του τουριστικού πλούτου της χώρας πήγαν στις ΗΠΑ για διακοπές με έξοδα του ελληνικού δημοσίου είναι και το εξής.. Σε ανακοίνωση του, η οποία δημοσιεύθηκε στις αθηναϊκές εφημερίδες, ο υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι θα ήταν κεντρικός ομιλητής στην έκθεση, αλλά μόνο κεντρικός ομιλητής δεν ήταν, διότι περίμενε κι αυτός με την σειρά του να μιλήσει μεταξύ άλλων 80.
http://molwn-lave.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: