Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις

Πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες ο κ. Στρος-Καν. Το να βρίζει τους συνομιλητές του, Έλληνες πολιτικούς, σοσιαλιστές η μη, είναι πρόβλημά του και πρόβλημά τους. Το να βρίζει ένα λαό δείχνει το πόσο σοσιαλιστής είναι.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός να απαιτήσει τη «συγνώμη», γιατί πολύ απλά είναι οι Έλληνες συνομιλητές του που «του έμαθαν» τι γίνεται στην Ελλάδα. Είναι Έλληνες αυτοί που τον έπεισαν ότι οι πολίτες στην Ελλάδα κλέβουν το κράτος, ότι δεν πληρώνουν τους φόρους, ότι δεν δουλεύουν αλλά κλέβουν το διπλανό τους. Είναι Έλληνες πολιτικοί, της καλής κοινωνίας των Ευρωπαίων, που εδώ και χρόνια κατηγορούν τους συμπολίτες τους για να δικαιολογήσουν τις δικές τους πολιτικές. Είναι δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις που έκρυβαν στοιχεία εδώ και δεκαετίες για τα οικονομικά της χώρας. Είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. που έκανε σπορ την παραποίηση στοιχείων. Είναι πρωτίστως αυτοί που μας κυβερνούν, αυτοί που θεωρούν ότι ο λαός δεν τους κατανοεί, ο λαός είναι λαδιάρης και λαμόγιο. Ο κ. Πάγκαλος πήρε την απόφαση μάλιστα να πει αυτά που άλλοι πολιτικοί τα λένε ιδιωτικώς. Οι πολίτες πιέζουν τους πολιτικούς για ρουσφέτια, γι’ αυτό «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Οι δανειστές μας έχουν λόγο να κατηγορούν συνολικά την Ελλάδα. Να πληρώσουμε ακριβά τα χρέη μας, να μη διαμαρτυρηθούμε για τα όσα πληρώνουμε σε προμήθειες (Ολυμπιάδα, όπλα, γέφυρες, Siemens κ.ά.).
Έχουν όμως λόγο να κατηγορούν την κοινωνία και οι πολιτικοί μας. Για να μην αναγνωρίσουν τη δική τους ευθύνη.
Το γράφουμε για πολλοστή φορά. Αυτοί (οι πολιτικοί) έφτιαξαν τους κανόνες διανομής του πλούτου. Αυτοί ψήφιζαν δεκάδες τροπολογίες-ρουσφέτια επί τριάντα χρόνια. Μόνο η νομοθεσία της πολεοδομίας είναι 18.500 σελίδες. Αυτοί υποχρεώνουν τον πολίτη να προσφύγει στο λάδωμα για το αυτονόητο, για την άδεια πωλητή, για την άδεια διπλώματος, για τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, για το σπίτι, για την επιστροφή φόρου. Αυτοί δεν μέτραγαν (σκοπίμως) τους υπαλλήλους που προσελάμβαναν, αυτοί ακόμα και σήμερα καταστρέφουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αυτοί έφτιαξαν 133 ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί και βεβαίως οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες.
Το θέμα δεν είναι ηθικό (όπως θέλουν να λένε οι πολιτικοί εντός και εκτός Ελλάδας), το θέμα αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού. Ε, λοιπόν, τους κανόνες αυτοί τους ψήφισαν και αυτοί τους έφτιαξαν.
Ακόμα και τώρα που η χώρα καταστρέφεται, βρίζουν τους πολίτες, αδυνατώντας να πειράξουν το έκτρωμα που δημιούργησαν.
Ο Στρος-Καν, η Μέρκελ και ο Γιούνκερ τους «καρφώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: