Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κάποιος να τον μαζέψει!

Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία έδινε τη σκληρότερη μάχη για τη σωτηρία της, κάποιοι τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια ολόκληρης της χώρας, διαδίδοντας ανυπόστατες και προβοκατόρικες φήμες περί επικείμενης χρεοκοπίας και προκαλώντας πανικό σε χιλιάδες μικρο-καταθέτες.
Δέκα άτομα, και μάλιστα Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, διαλαλούσαν προβοκατόρικα ότι επίκειται η χρεοκοπία της Ελλάδας, μέσω επιστολής με την οποία εμφανιζόταν δήθεν ανώτατο τραπεζικό στέλεχος να "αποκαλύπτει" ότι η κυβέρνηση πρόκειται να κηρύξει πτώχευση το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές και ο υιός του γνωστού δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, Κωνσταντίνος, 27 ετών.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από ψηφιακή διερεύνηση του προβοκατόρικου μηνύματος, εντόπισε τον συντάκτη του, 37χρονο ελεύθερο επαγγελματία από την Κρήτη, ο οποίος στις 9 Μαρτίου και ώρα 10.43πμ το απέστειλε από το χώρο της εργασίας του μεταξύ άλλων και στο blog του zougla.gr, διαχειριστής του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος. Παρότι οι υπόλοιποι αποδέκτες της επιστολής του δήθεν τραπεζικού στελέχους επέλεξαν να την αγνοήσουν ως καταφανώς προβοκατόρικη, το εν λόγω blog τη δημοσίευσε αυτούσια, προκαλώντας πρωτοφανή πανικό και στέλνοντας εκατοντάδες μικροκαταθέτες στα γκισέ των τραπεζών, προκειμένου να "σηκώσουν" τις οικονομίες τους. "Η δημοσίευση και η αναπαραγωγή της συγκεκριμένης επιστολής συνιστά εξαιρετικά ανεύθυνη κίνηση, η οποία μπορούσε να επιφέρει τεράστια ζημιά σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία, αρχίζοντας από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε περίπτωση που περισσότεροι καταθέτες έχαναν την ψυχραιμία τους και προχωρούσαν σε μαζικές αναλήψεις", σχολιάζει έμπειρος τραπεζικός αναλυτής. Μετά την πρώτη δημοσίευση στο εν λόγω blog ακολούθησαν δεκάδες άλλα, ενώ παράλληλα η επιστολή διαμοιράζετο σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails).
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, η οποία τη Δευτέρα θα αποφασίσει σε ποιους από τους δέκα θα ασκήσει διώξεις.
Διαβάστε επίσης: Ο απίστευτος υιός Τριανταφυλλόπουλος
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/kapoios-na-ton-mazepsei

Δεν υπάρχουν σχόλια: