Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Χέλμουτ Σμιτ: Πίσω από την αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας κρύβονται συμφέροντα

Αυτό που εμείς φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή, κατά την οποία άρχισε να διαφαίνεται η κρίση, δηλαδή ότι η προσπάθεια αποτροπής πτώχευσης της χώρας και η κατάσταση εξαθλίωσης που μας έχουν υποβάλει, για πολλά χρόνια, είναι για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, το επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμίτ, όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Σμίτ στην εφημερίδα Die Zeit, λέει καθαρά και κατηγορηματικά ότι, πίσω από τις προσπάθειες αποτροπής πτώχευσης της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα τραπεζών. Ειδικότερα καταγγέλλει ότι: «Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών».
Επικρίνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που θέσπισαν το ΕΥΡΩ ως κοινό νόμισμα, χωρίς προηγουμένως να έχουν φροντίσει να υπάρξει κοινή οικονομική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική. Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αντιλήφθηκαν ότι από μόνο του, ένα κοινό νόμισμα μόνο κατά τύχη μπορεί να φέρει ευημερία» και συνεχίζει: «Τώρα μαλώνουν επί ώρες, αν θα πρέπει να βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες, Πορτογάλους Ιρλανδούς με χρήματα ή με εγγυήσεις, ή αν…. είναι προτιμότερο να τους συμβουλεύσουν να κηρύξουν πτώχευση. Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών».
Για την Ελλάδα λέει ότι δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να εξυπηρετήσει το χρέος της και ότι οι ξένες τράπεζες θα χάσουν αν συμβεί κάτι τέτοιο: «οι Έλληνες δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τα ομόλογά τους. Και ποιος υποφέρει από αυτό; Οι ξένες τράπεζες, οι οποίες τους δάνεισαν χρήματα».
Όλα τα πιο πάνω δεν τα λέει ο οποιοσδήποτε.
Τελικά αδέρφια, την χώρα μας και όλους εμάς, θα μας ξεζουμίσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και αφού αντιληφθούν ότι δεν έχουν τίποτε άλλο να μας πάρουν, τότε θα μας σκορπίσουν στους πέντε ανέμους.
Θα έρθει όμως κάποια στιγμή που, αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα δώσει λόγο στο λαό γιατί επέλεξε να κάνει αυτό ακριβώς που καταγγέλλει ο κ. Σμίτ. Και τότε δεν θα τη σώσουν ούτε ασυλίες βουλευτών, ούτε νόμοι περί ευθύνης υπουργών.
http://molwn-lave.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: