Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το έγγραφο Δ.Ν.Τ. για ξε - πούλημα της χώρας

Κώστας Μαρδάς
Έπεσε στα χέρια μας το έγγραφο-ντοκουμέντο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βάσει του οποίου η τρόικα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε πωλήσεις περιουσίας του Δημοσίου, ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ξεχρεώσουμε μέρος του δυσβάστακτου χρέους. Το παραθέτουμε χωρίς σχόλια:

«Προς τον αξιότιμο υπουργό Οικονομικών
Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Βασιζόμενοι στο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, το οποίο κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή στις 6 Μαΐου 2010, σε συνδυασμό με τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ αφενός της Ελληνικής Δημοκρατίας ως δανειολήπτριας χώρας, και αφετέρου των κρατών - μελών της ευρωζώνης ως δανειστών κρατών και, στο πλαίσιο του συμβουλευτικού μας ρόλου, σας προτείνουμε να προχωρήσετε στην πώληση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να αποπληρώσετε μέρος του χρέους των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τους δανειστές της χώρας σας.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η Ελλάδα έχει έκταση 131.957 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ακτογραμμή συνολικού μήκους 13.676 χιλιομέτρων, διαθέτει, δε, 12.817 οικισμούς, σας καλούμε να προχωρήσετε στην πώληση των υψηλότερων βουνών σας: Όλυμπο (Πιερία), Σμόλικα (Ήπειρο), Καϊμακσταλάν (Μακεδονία), Γράμμο (Καστοριά), Γκιώνα (Φωκίδα), Τύμφη (Ιωάννινα), Βαρδούσια (Στερεά Ελλάδα), Αθαμανικά Όρη (Ήπειρος), Παρνασσό (Βοιωτία) και Ψηλορείτη (Κρήτη).
Δεδομένου ότι η χώρας σας διαθέτει υπερβολικό αριθμό νησιών και βραχονησίδων, ο οποίος υπερβαίνει τα 1.500 (νησαία εδάφη), θεωρούμε ως ρεαλιστική επιλογή την πώληση, κατ' αρχάς, του Καστελόριζου, ώστε να παρακαμφθεί και η αντίρρηση της Τουρκίας, όσον αφορά στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο, καθώς επίσης και των ακατοίκητων νησίδων: Περιστερές (Κέρκυρας), Μαδουρή (Λευκάδας), Ψυττάλεια (Σαρωνικού), Κάτω Κουφονήσι (Κυκλάδων), Σκαντζούρα (Σποράδων), Μονολιά (Ιστιαία Ευβοίας), Μακρόνησος (Κυκλάδων), Σαριά (Καρπάθου ). Τα Ίμια δεν ενδείκνυται προς πώληση, καθότι υφίσταται ζήτημα κυριαρχίας λόγω των τουρκικών διεκδικήσεων.
Καλόν θα ήτο, επίσης, και η πώληση των ποταμών σας: Αλιάκμονα, Αχελώου, Πηνειού, Έβρου, Νέστου, Στρυμόνα, Καλαμά, Αλφειού, Αράχθου. Παρότι το Ταμείο μας έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στην ίδια σειρά με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, η φύση την έχει προικίσει με μεγάλη ηλιοφάνεια, καθώς ευρίσκεται μεταξύ 34ου και 42ου παραλλήλου του βορείου ημισφαιρίου, γι’ αυτό, δεν θα ήταν άσχημο να αρχίσετε να πουλάτε για τουριστική αξιοποίηση: και αεροδρόμια και λιμάνια και πλατείες και δρόμους και σοκάκια και πεζούλια και λαγκάδια και διάσελα και αλσύλλια και πάρκα και ό, τι ανάθεμα διαθέτετε!
Πουλήστε τράπεζες, πουλήστε κρατικές επιχειρήσεις, πουλήστε ασφαλιστικά ταμεία, πουλήστε νοσοκομεία, πουλήστε πλοία, πουλήστε αεροπλάνα, πουλήστε πανεπιστήμια, πουλήστε πρεσβείες, πουλήστε μέρος- έστω –των Ενόπλων Δυνάμεων, πουλήστε εκκλησιές, πουλήστε το Άγιο Όρος, πουλήστε την Ακρόπολη, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τον Ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, τον Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα στην Ηλεία. Πουλήστε τη Βουλή. Πουλήστε την Κυβέρνηση. Πουλήστε τη Δικαιοσύνη. Στο κάτω - κάτω της γραφής, πουλήστε, εν ανάγκει, και αναξιοποίητες σοσιαλιστικές συνειδήσεις!

Μετά πλείστης τιμής
Ντομινίκ Στρος Καν
Διευθυντής Δ.Ν.Τ.
Μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γαλλίας,
πρώην υπουργός Οικονομικών».

Λιτή και αποστομωτική η απάντηση του υπουργού:
«Σύντροφε Στρος Καν,
Έλαβα τις προτάσεις σου και θα τις μελετήσω μέσα σε πνεύμα πλέριας συντροφικότητας μαζί με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, γιατί αυτό είναι το κυρίαρχο όργανο. Μια μόνο παρατήρηση έχω να κάνω: Ενώ είσαι τόσο συγκεκριμένος στη λίστα των προς πώληση, δεν αναφέρεσαι πουθενά στην τιμή. Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Με τιμή
Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Υπουργός Οικονομικών»
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=257253&cid=21


Δεν υπάρχουν σχόλια: