Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους

Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ και πανό πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη των Τρικάλων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΠΑΣΥ Θεσσαλίας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη», κ. Απόστολος Θωμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για γενικευμένη «επίθεση» σε όλα τα μέτωπα και σε όλους τους συντελεστές που καθορίζουν την ύπαρξη των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Ακόμα ανέφερε ότι τα προϊόντα τους βρίσκονται στο έλεος των «αγορών», που πότε μένουν στα αζήτητα και απούλητα και πότε παίρνονται κοψοχρονιά και σχεδόν τζάμπα.
Μίλησε δε και για αθρόες εισαγωγές και ανεξέλεγκτες «ελληνοποιήσεις» αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων.
Ο κ. Θωμόπουλος τόνισε, επίσης, πως η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων κλιμακώνει τον αγώνα της, συμμετέχοντας στην κατάληψη του ΕΛΓΑ στη Λάρισα την προσεχή Πέμπτη.
Επίσης, θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, καθώς και με αγροτικά μηχανήματα στην απεργία και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 του ίδιου μήνα.
Μετά το τέλος των ομιλιών, οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης των Τρικάλων, ενώ απέκλεισαν συμβολικά το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=244575&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: