Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το παραμύθι με τα δήθεν ταμεία των κομμάτων.

Φίλοι μας μην είστε εύπιστοι και "τσιμπάτε" στην προπαγάνδα του Πολιτικού Συστήματος και σε όσους εκ του ασφαλούς φωνάζουν να ανοίξουν δήθεν τα ταμεία των κομμάτων. Δεν υπάρχουν ταμεία στα κόμματα, με την έννοια που φαντάζεται ο απλός πολίτης. Ίσως πολλοί φίλοι δεν γνωρίζουν ότι τα κόμματα δεν έχουν νομική προσωπικότητα, όπως δηλαδή έχουν οι εταιρίες. Τα κόμματα δεν τα ρυθμίζει κανένας απολύτως νόμος στην Ελλάδα. Τα κόμματα που απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς, τα ίδια υπάρχουν και δρουν «ελεώ Θεού» και των χρηματοδοτών τους, έξω και πάνω....
από νόμους. Δεν έχουν ΑΦΜ, ούτε τηρούν επίσημα θεωρημένα βιβλία και μπορεί να μην τηρούν και καθόλου βιβλία.
Το κάθε κόμμα έχει ένα τυπικό καταστατικό το οποίο εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε αρχηγού να το εφαρμόζει «αλά κάρτ» και όπως συμφέρει τον ίδιο και την ηγετική ομάδα. Το καταστατικό αυτό, δεν προβλέπεται και δεν ρυθμίζεται, έστω στις βασικές του διατάξεις, ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από οποιονδήποτε κοινό νόμο. Την ίδια στιγμή που η κάθε παραμικρή εταιρία μεταξύ πολιτών ρυθμίζεται αυστηρά στο νόμο, ο οποίος και προβλέπει εξοντωτικές ποινές μη τήρησης των διατάξεων του καταστατικού των εταιριών και των υποχρεώσεών των, την ίδια στιγμή αφήνει τους ίδιους τους νομοθέτες (δηλαδή τα κόμματα) ασύδοτα, έρμαια των ορέξεων της κάθε ηγετικής ομάδας και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω της.
Δεν υπάρχουν λοιπόν ταμεία στα κόμματα, όπως τα αντιλαμβάνεται ο απλός πολίτης που δεν γνωρίζει. Αφού τα κόμματα δεν έχουν νομική προσωπικότητα, δεν μπορούν ταυτόχρονα να είναι και υποκείμενα δικαίου. Έτσι δεν μπορούν να κάνουν συμβάσεις, να είναι διάδικοι στο δικαστήριο ή να ανοίξουν, ως κόμματα, τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αναρωτιέστε λοιπόν που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνονται στα κόμματα; Ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος είναι και ο μεγάλος ταμίας του κάθε κόμματος, με την ακόλουθη έννοια. Ο κάθε αρχηγός είτε έχει ο ίδιος λογαριασμό σε τράπεζα, είτε ορίζει παράλληλα ή αποκλειστικά, ως ταμειακά υπεύθυνο κάποιον μέσα από το κόμμα, που μπορεί να είναι είτε ο διευθυντής είτε ο οικονομικός διευθυντής κ.λ.π. ο οποίος και διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του, στον οποίο μπαίνουν τα χρήματα που δίνονται στο κάθε κόμμα. Μπορεί οι υπεύθυνοι να μην είναι μόνο ένας αλλά και δύο ή περισσότεροι.
Εννοείται ότι ο πρόεδρος του κάθε κόμματος έχει ή τουλάχιστον θα πρέπει να έχει άμεση γνώση, με κάθε λεπτομέρεια και κάθε στιγμή, των χρημάτων που μπαίνουν στο κόμμα, πόσα ξοδεύονται και ποιο είναι κάθε φορά το συνολικό υπόλοιπο.
Βλέπετε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν τα λεγόμενα ταμεία των κομμάτων και αν τυχόν γινόταν κάποια στιγμή έλεγχος, δεν θα εύρισκε απολύτως τίποτα. Ακόμα και αν πήγαινε βαθύτερα θα εύρισκε λογαριασμούς των κάθε φορά υπευθύνων προσώπων, με κίνδυνο να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι τρομερά ακάλυπτοι, αν και είναι «παντελώς» αθώοι.
Μετά από τα πιο πάνω, περιμένει κάποιος από εσάς να ανοίξουν τα ανύπαρκτα ταμεία των κομμάτων;;
Γι’ αυτό το ξαναλέμε για μια ακόμα φορά, ότι χρειαζόμαστε νέο Σύνταγμα, το οποίο εκτός των άλλων, θα προβλέπει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των κομμάτων.Έχετε ακούσει εσείς κάποιο κόμμα να προτείνει τέτοια αναθεώρηση του Συντάγματος;Ε, αν ακούσετε ποτέ γράψτε μας.
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/01/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: