Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Προσπάθεια συγκάλυψης διαβλέπουν τα άλλα κόμματα

«Αλισβερίσι», «θέατρο» και τεράστιες ευθύνες καταλογίζουν στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν. Δ. τα μικρότερα κόμματα, ενόψει του διαφαινόμενου αδιεξόδου με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Αλ. Τσίπρας, καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Ν. Δ. ότι «παίζουν θέατρο με τις ευθύνες τους στο πιο διαχρονικό σκάνδαλο που συμβολίζει τη διαπλοκή της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που είναι η Siemens». Ο βουλευτής κ. Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος μετέχει στις εργασίες της Επιτροπής, τόνισε ότι «το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας δεν πέρασε από αυτήν», κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα πως δεν θέλησαν ούτε να ψάξουν τις μίζες που πέρασαν από τα ταμεία τους και εκτίμησε ότι η Siemens «θα εξελιχθεί σε Βατοπέδι νούμερο 2».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «αλισβερίσι ανάμεσα στα δύο κόμματα που στοχεύει στην αμοιβαία προφύλαξή τους» και τόνισε ότι «έχει χαθεί το παιχνίδι από τη στιγμή που δεν ελέγχθηκαν τα ταμεία και οι ταμίες των δύο κομμάτων».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φ. Κουβέλης, μίλησε για «δραματική εικόνα του πολιτικού συστήματος από την παραγραφή του σκανδάλου του Βατοπεδίου και τα αδιέξοδα στην επιτροπή για τη Siemens». Κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για λογική της συγκάλυψης και τόνισε πως η κυβέρνηση «οφείλει να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει την αποζημίωση από κάθε υπεύθυνο για τη ζημία που υπέστη το δημόσιο συμφέρον», κάτι που, όπως επισήμανε, «δεν εμποδίζεται από κανένα νόμο».
Για προσπάθεια συμψηφισμού και κουκουλώματος έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Οικονόμου.
Το ΚΚΕ προτίμησε να μην επανέλθει στο θέμα χθες. Την Πέμπτη, όμως, ο βουλευτής Θ. Παφίλης με ανακοίνωση για το θέμα είχε καταλογίσει τεράστιες ευθύνες στα δύο κόμματα και είχε κάνει λόγο για τη δραστηριοποίηση μηχανισμών συγκάλυψης.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_22/01/2011_429764


Δεν υπάρχουν σχόλια: