Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τώρα να μην αρθεί το άσυλο ζητά ο Παπουτσής

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε την Πέμπτη (27/01), ο υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Ενώ όλες αυτές τις ημέρες ο κ. Παπουτσής με συνεχείς δηλώσεις πίεζε την πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών να εφαρμόσει το νόμο και να άρει το άσυλο προκειμένου να δοθεί άδεια στην αστυνομία , να επέμβει εντός της νομικής, ξαφνικά άλλαξε τροπάριο…
Να μην αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και να διασφαλιστεί η ειρηνική μετάβαση των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική σε άλλο κτήριο που να πληρεί τις προϋποθέσεις για την εγκατάστασή τους υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Μάλιστα ο κ. Παπουτσής δήλωσε on camera, ότι όσοι επιζητούσαν της βία και συμπλοκές αστυνομικών μεταναστών απέτυχαν…
Την πρόταση των πρυτανικών αρχών να μεταφερθούν από τη Νομική σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας που πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής εξετάζουν σε συνεδρίασή τους οι μετανάστες.
Σε συνεδρίαση βρίσκονται και οι πρυτανικές αρχές .Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ιωάννη Τέντε, ζήτησε να μην υπάρξει βίαιη εκκένωση του κτιρίου.
Για το θέμα ενδιαφέρθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που σε εκδήλωση στο Ζάππειο, ρώτησε την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις…
"Βρισκόμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση", είπε η υπουργός παιδείας, που τόνισε ότι επιδιώκεται συναινετική λύση με την ειρηνική μεταφορά των λαθρομεταναστών σε άλλο κτήριο.
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/307160.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: