Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται με τελεσίγραφα η Τρόικα - Νέες πιέσεις για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

- Δυσαρέσκεια για το εργασιακό
- Απαιτούν να επικρατήσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις
- Εκπρόσωπος τρόικας : Η Αθήνα ''σέρνει'' τα πόδια της !
Με άγριες διαθέσεις και τελεσίγραφα στα χέρια έρχονται στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Κοµισιόν που µετέχουν στην τρόικα, γιατί θεωρούν ότι η κυβέρνηση καθυστερεί στην εφαρμογή του προγράμματος σε σημείο που να ξεστομίζουν τη φράση η Αθήνα ''σέρνει'' τα πόδια της.
Σύμφωνα με τα Νέα οι δανειστές επαναφέρουν το αίτημα για μείωση στους ονοµαστικούς µισθούς και του ιδιωτικού τοµέα, γιατί πιστεύουν πως αν συνδυαστεί µε µέτρα απελευθέρωσης θα αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 1%.
Οι εργασιακές σχέσεις θα αποτελέσουν και πάλι ''καυτή πατάτα'' καθώς η τρόικα εμφανίζεται δυσαρεστημένη με το σαμποτάρισμα, με ευθύνη της κυβέρνησης, των επιχειρησιακών συµβάσεων.
Τα Νέα υποστηρίζουν ότι οι δανειστές θα θέσουν τελεσίγραφο: ή θα δούµε επιχειρησιακές συµβάσεις µέχρι την επόµενη επίσκεψή µας ή θα καταθέσετε τροπολογία αίροντας τις δικλίδες ασφαλείας.
Οι εκπρόσωποι της Κοµισιόν στην τρόικα θέλουν εδώ και τώρα τις ''στοιχειωμένες διαρθρωτικές µεταρρυθµίσεις, με την εξυγίανση των ζηµιογόνων ∆ΕΚΟ, την απελευθέρωση χωρίς περιορισµούς των κλειστών επαγγελµάτων, αλλά και την εξυγίανση των κρατικών τραπεζών.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=61346&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: