Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστήμια : Ουσιαστική κατάργηση ασύλου και εισαγωγή ιδιωτικής αστυνομίας !

Να που δεν πέρασαν ούτε ελάχιστα εικοσιτετράωρα απο την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής απο τους μετανάστες και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ, ήδη έβαλαν μπρος για την κατάργηση του Ασύλου και την εισαγωγή ιδιωτικής αστυνομίας στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, θα γίνουν ευρύτερες αλλαγές στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις οποίες θα αφαιρεθεί από τους πρυτάνεις η δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου, και θα μεταφερθεί στο Συµβούλιο του Ιδρύµατος, το οποίο θα λειτουργεί εκτός πανεπιστηµίου και θα παίρνει την απόφαση για το εάν θα πρέπει ή όχι να κληθεί η Αστυνοµία, ενώ παράλληλα στις σχολές θα υπάρχει ιδιωτική αστυνοµία ή security που θα ελέγχει αυστηρά την είσοδο όλων στα πανεπιστηµιακά κτίρια.
Με αφορμή το καλοστημένο έργο της Νομικής, η Άννα Διαμαντοπούλου δηλώνει πως "το άσυλο το «σκοτώνουν» αυτοί που δήθεν θέλουν να το προστατέψουν. Φτάσαµε η Σύνοδος των Πρυτάνεων να µην µπορεί να συνεδριάσει εντός των πανεπιστηµιακών ιδρυµάτων! Οποια προσωπικότητα εκφράζει απόψεις και ιδέες αντίθετες σε κρατούσες µειoψηφίες, δεν µπορεί να δώσει ούτε καν διάλεξη! Οι σύγκλητοι διαλύονται και δεν παίρνουν αποφάσεις κάτω από κραυγές, απειλές και, ενίοτε, βίαιες συµπεριφορές! Καθηγητές προπηλακίζονται στις αίθουσες αλλά και στα γραφεία τους! Χώροι πολυτεχνείων, πανεπιστηµίων αλλά και φοιτητικών εστιών είναι κατειληµµένοι από άτοµα που δεν ανήκουν στην πανεπιστηµιακή κοινότητα και τα οποία µε τον πιο βίαιο τρόπο καταπατούν και διαχειρίζονται, όπως αυτά θέλουν, δηµόσιο χώρο! Μέλη φοιτητικών παρατάξεων συγκρούονται, καταλήγοντας στο νοσοκοµείο! Υποδοµές αλλά και πνευµατική περιουσία και εργασίες συχνά καταστρέφονται! Ταυτόχρονα υπάρχει πληµµελής εφαρµογή των νόµων και ακραία φαινόµενα πελατειακών σχέσεων."
http://redflyplanet.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: