Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πόσο κοστίζει η ζωή ;

Απεξάρτηση SOS
Υπό ψήφιση βρίσκεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο προβλέπει την αδειοδότηση και χρηματοδότηση ιδιωτικών προγραμμάτων απεξάρτησης.
Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα δημόσια και δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης που λειτουργούν στην Ελλάδα όπως το 18ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, τα οποία εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση αναφέροντας:
«Με τον τρόπο αυτό ( εννοώντας το νομοσχέδιο) ανοίγει η πόρτα για την περαιτέρω υπονόμευση του κεκτημένου της δημόσιας και δωρεάν θεραπείας για το πρόβλημα των εξαρτήσεων, καθώς δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης και επέκτασης σε πληθώρα παράνομων «κέντρων απεξάρτησης» σε όλη την Ελλάδα, τα οποία εφαρμόζουν επικίνδυνες ή μη ενδεδειγμένες μεθόδους και συχνά κερδοσκοπούν εις βάρος των εξαρτημένων και των οικογενειών τους. Πολλά από τα κέντρα αυτά έχουν επώνυμα καταγγελθεί ή βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη».
Προς το παρόν δε θα αναφερθούμε περισσότερο. Θα επανέλθουμε σύντομα με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από ειδικούς του χώρου και γονείς που χρυσοπλήρωσαν τη ζωή του παιδιού τους. Και θα τα πούμε όλα.
newsport 

Δεν υπάρχουν σχόλια: