Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Εφάπαξ γιοκ αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν χιλιάδες δικαιούχοι

Πάνω από τρία χρόνια θα περιμένουν για να πληρωθούν οι επόμενοι ενώ τουλάχιστον 500 δημόσιοι υπάλληλοι πέθαναν χωρίς να το εισπράξουν.
Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα για εφάπαξ 37.000 δικαιούχων και ο μέσος όρος αναμονής υπερβαίνει τη διετία.
Οπως αποκαλύπτει το Έθνος στο Ταμείο δεν υπάρχει ούτε ''σάλιο'' και ψάχνουν 1,62 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει η καταβολή του.
Αυτές τις ημέρες πληρώνονται όσοι έκαναν αίτηση πριν από δύο χρόνια ενώ πάνω από 500 δημόσιοι υπάλληλοι πέθαναν περιμένοντας το βοήθημα.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, εαν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, όσοι υποβάλουν μέσα στον μήνα αίτηση, θα πάρουν το εφάπαξ έπειτα από τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια.
Τα μηνιαία έσοδα από τις εισφορές αρκούν για την έκδοση 600 με 650 βοηθημάτων, ωστόσο υποβάλλονται πολύ περισσότερες αιτήσεις όπως τον Ιανουάριο που θα κατατεθούν στο Ταμείο πάνω από 1.200.
Και όλα αυτά ενώ έρχεται η σειρά άλλων 120.000 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ήδη κλείσει 25 έτη ασφάλισης και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Η ΑΔΕΔΥ ζητεί συνάντηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο δανεισμού του Ταμείου Πρόνοιας ενώ δεν δέχεται τα κυβερνητικά σχέδια για επιβολή εισφοράς 2% έως 3% στις πρόσθετες αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, για να στηριχτεί το Ταμείο και αντιπροτείνει τη θέσπιση πόρου 2% σε κάθε λογαριασμό του Δημοσίου υπέρ των Ταμείων.
Και όλα αυτά ενώ καραδοκεί η τρόικα που προτείνει επώδυνες λύσεις στο θέμα του εφάπαξ, όπως ακόμα και άτοκη επιστροφή των εισφορών, που θα σημάνει πως δημόσιος υπάλληλος με 35ετία στην κατηγορία ΠΕ αντί για εφάπαξ 60.000 ευρώ, θα πρέπει να περιοριστεί σε 17.000 ευρώ.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: