Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το Μαξίµου ανασχηµατίζεται

Σαρωτικό ανασχηµατισµό στο Μέγαρο Μαξίµου φέρνει η νέα χρονιά µε 150 υπαλλήλους να συγκροτούν το νέο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Το υπό αναδιάρθρωση Πρωθυπουργικό Γραφείοθα συντονίζεταιαπότην Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία αναλαµβάνει επικεφαλής της γενικής γραµµατείας παρά τω πρωθυπουργώ και ουσιαστικά καθήκοντα επιτελάρχη.
Ο κορµόςτου νέου«στρατηγείου», το µεγαλύτερο µέροςτουοποίουφηµολογείται ότι θαεγκατασταθεί στοκτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, συγκροτείται από επτά Μονάδες,οι οποίεςστην πράξηκαταργούν τα υφιστάµενα Γραφεία:Γραφείο Σχεδιασµού Πολιτικής (επικεφαλής Κώστας Θέος), ∆ιπλωµατικό Γραφείο (επικεφαλής ∆. Παρασκευόπουλος), Οικονοµικό Γραφείο (επικεφαλής Η.Πολεµαρχάκις), Γραφείο για θέµατα Ποιότητας Ζωής (επικεφαλής Π. Τσακλόγλου), Κοινωνικού ∆ιαλόγου και Επικοινωνίας (επικεφαλής Α. Μπαλαµάτση)και Γραφείο Οργάνωσηςκαι ∆ιοίκησης (Κ.Τζουτζουράκης). Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο Προεδρικό ∆ιάταγµα που περιγράφει το νέο οργανόγραµµα, οι θέσεις των προϊσταµένων Γραφείων µετατρέπονται σε θέσεις προϊσταµένων Μονάδων, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι δεν θα υπάρξουν ανακατατάξεις.
Σήµερα το Πολιτικό Γραφείο αποτελείται από 125 υπαλλήλουςπροσωπικό και περιλαµβάνει 6 θέσεις προϊσταµένων, 52θέσεις ειδικών συµβούλων και συνεργατών, 60 θέσεις µετακλητών υπαλλήλων, µία θέση ιδιαίτερου γραµµατέα, 4 θέσεις ειδικών γραµµατέων και 2 θέσεις καθαριστριών. Το συγκεκριµένο προσωπικό θα καταλάβει τις θέσεις που προκύπτουν από τη νέα δοµή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, όµως θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα υπάρξουν µετακινήσεις προσώπων σε άλλους τοµείς.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, η κ. Βάρτζελη έχει ήδη κάνει προσωπικές επαφές µε το µεγαλύτερο κοµµάτι του προσωπικού που υπηρετεί στο Μαξίµου και έχει καταλήξει στις τελικές της αποφάσεις ως προς την αξιοποίησή τους.
Μονάδα  διοίκησης και οργάνωσης 45 υπάλληλοι.
ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΑΊ Απο Τµήµα που ρυθµίζει τα θέµατα που αφορούν το προσωπικό του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, την υπηρεσιακή του κατάσταση και τα οικονοµικά ζητήµατα που άπτονται της λειτουργίας του Πολιτικού Γραφείου και των εντός Ελλάδας µετακινήσεων του Πρωθυπουργού. Επίσης από Τµήµα Γενικού Πρωτοκόλλου, που είναι υπεύθυνο για την τήρηση του γενικού πρωτοκόλλου του Πρωθυπουργού και τον χειρισµό της αλληλογραφίας, όπως επίσης και Τµήµα ∆ιοικητικής Μέριµνας και Υλικοτεχνικής Υποδοµής που είναι υπεύθυνο για τη διαχειριστική µέριµνα των δηµοσίων σχέσεωντου Πρωθυπουργού.
Μονάδα συντονισμού ειδικών Προτεραιοτήτων 4 υπάλληλοι.
ΠΕΡΊΛΑΜΒΑΝΕΊ ειδικές οµάδες εργασίας για την επεξεργασία και υλοποίηση συγκεκριµένων πολιτικών και έργων που αποτελούν προτεραιότητα στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου.
Μονάδά Πάράγωγής Πολιτικής 16 υπάλληλοι
ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΑί Απο Οικονοµικό Τµήµαπου επεξεργάζεται προτάσεις σε θέµατα οικονοµίας και ανάπτυξης. Από Τµήµα Εξωτερικής Πολιτικής και Αµυνας που υποβάλλει προτάσεις για θέµατα της αρµοδιότητάς του. Από Τµήµα Πράσινης Ανάπτυξης,Τµήµα Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας που θα ασχολείται µε προτάσεις για την προστασία των ευαίσθητων οµάδων πληθυσµού, αλλά και τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, Τµήµα Κράτους και Θεσµών που καταθέτει προτάσεις για την ενίσχυση της συµµετοχής των πολιτών, καθώς και Τµήµα Παιδείας και Πολιτισµού.
Μονάδα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΆΚΟΥ σχεδιασμού 13 υπάλληλοι
ΣυγκροτείτΑί Απο Τµήµατα Πολιτικού Σχεδιασµού για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της κυβερνητικής πολιτικής, Επικοινωνιακού Σχεδιασµού για την επικοινωνιακή διαχείριση του κυβερνητικού έργου, Τµήµα Προγράµµατος, Τµήµα Κοινοβουλευτικών Θεµάτων που παρακολουθεί την πορεία των νοµοθετικών πρωτοβουλιών και συνδέει το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού µε την Κοινοβουλευτική Οµάδα, όπως επίσης και Τµήµα ∆ιαχείρισης Κρίσεων που υποβάλλει προτάσεις για τη δηµιουργία στρατηγικού πλάνου αντιµετώπισής τους και τον υπολογισµό των επιπτώσεών τους.
Μονάδα Παρακολούθησης κυβερνητικού έργου 12 υπάλληλοι
ΣυγκροτείΤΑΊ Απο Τµήµα Καινοτοµίας και Καλών Πρακτικών, Τµήµα Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης που προωθεί δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τεχνολογιών και ευρυζωνικότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διευκόλυνση των συναλλαγών τους µε το ∆ηµόσιο, Τµήµα Αξιοποίησης Ανθρώπινων Πόρων, που υποβάλλει προτάσεις για θέµατα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναµικού στη ∆ηµόσια ∆ιοίκηση και τον ιδιωτικό τοµέα, και Τµήµα ∆ιά Βίου Μάθησης που καταθέτει προτάσεις για θέµατα στρατηγικού σχεδιασµού που αφορούν τη διά βίου µάθηση.
Μονάδα ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ Πολιτικών 11 υπάλληλοι
Συγκροτείται απο Τµήµα Καινοτοµίας και Καλών Πρακτικών, Τµήµα Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης που προωθεί δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τεχνολογιών και ευρυζωνικότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διευκόλυνση τωνσυναλλαγών τους µε το ∆ηµόσιο, Τµήµα Αξιοποίησης Ανθρώπινων Πόρων, που υποβάλλει προτάσεις για θέµατα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναµικού στη ∆ηµόσια ∆ιοίκηση και τον ιδιωτικό τοµέα, και Τµήµα ∆ιά Βίου Μάθησης που καταθέτει προτάσεις για θέµατα στρατηγικού σχεδιασµού που αφορούν τη διά βίου µάθηση.
Μονάδα σχέσεων Με τήν κοινωνία 10 υπάλληλοι
ΣΥΓΚΡΟΤΕΊΤΑΊ Απο Τµήµα Ανοικτής ∆ιακυβέρνησης που επεξεργάζεται προτάσεις για τη διαδικασία ενηµέρωσης των πολιτών και λογοδοσίας, Τµήµα ∆ιαβούλευσης που παρακολουθεί τη διαδικασία διαβούλευσης µε τους κοινωνικούς εταίρους και άλλες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις από τον χώρο της επιστήµης και της παραγωγής, Τµήµα Κοινωνίας των Πολιτών και Εθελοντισµού, υπεύθυνο για τη σύνδεση και τον διάλογο του Πρωθυπουργού µε τις Κινήσεις Πολιτών, και τέλος Τµήµα Επικοινωνίας µε τους πολίτες που είναι υπεύθυνο για την αµφίδροµη επικοινωνία του Πρωθυπουργού µε τους πολίτες।
tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: