Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

«Βραχυκύκλωμα» στα φωτοβολταϊκά

Σοβαρό πρόβλημα για τους επενδυτές σε φωτοβολταϊκά συστήματα προκαλεί ο κορεσμός των ηλεκτρικών δικτύων σε πολλές περιοχές.
Ηδη η ΔΕΗ με επιστολή της προς τη ΡΑΕ ζητά από τη Ρυθμιστική Αρχή να σταματήσει να δέχεται αιτήσεις επενδυτών στη Βοιωτία και σε 15 ακόμη νομούς της χώρας λόγω του κορεσμού των δικτύων και χθες ο βουλευτής της Ν.Δ., Μιχάλης Γιαννάκης κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη για το όλο θέμα.
Κρήτη.
Στις προβληματικές περιοχές από πλευράς δικτύου συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη και γι' αυτό το λόγο βρίσκεται ακόμα υπό μελέτη η εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις ΑΠΕ, όσον αφορά στους αγρότες.
Tέλος, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ότι αναλαμβάνει εθελοντικά την υλοποίηση ενεργειακών παρεμβάσεων σε δύο ιδιόκτητα κτήρια εμπορικής χρήσης με στόχο τη σημαντική μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης και πιστοποίησης κτιρίων «Greenbuilding».

Δεν υπάρχουν σχόλια: