Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

«Μαχαίρι» σε μισθούς και επιδόματα

Τέλος δεν έχει η αντιλαϊκή επίθεση που έχει ξεκινήσει το μαύρο μέτωπο τρόικας-κυβέρνησης απέναντι στον εργαζόμενο λαό, στα λαϊκά στρώματα.
Αυτό που διαβάζουμε σήμερα στο in.gr είναι η φυσική συνέπεια τα όσα διαβάσαμε στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει την Δευτέρα το ΔΝΤ και η οποία χαρακτήριζε «εντυπωσιακή» τη μέχρι σήμερα «δημοσιονομική προσαρμογή», επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι σημαντικό «να προωθηθούν πιο επιθετικά οι δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να εξασφαλιστεί μία εξυγίανση που θα διαρκέσει».
Αποθαρρυμένο από την έλλειψη ενός μαζικού, μαχητικού, εργατικού κινήματος το πολιτικό προσωπικό ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών προχωρούν σε μια κλασική περίπτωση πτώχευσης κράτους με μοναδικό σκοπό να εξασφαλιστούν κονδύλια για να πληρωθούν ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος.
Το λέμε αυτό γιατί οι ίδιοι οι κυβερνόντες δεν έχουν πρόβλημα να ομολογήσουν ότι μειώνουν σε απόλυτους αριθμούς τις δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα κ.λ.π, αποκλειστικά για να εξοικονομήσουν ποσά για την πληρωμή του δημόσιου χρέους. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ομολογία ότι προκαλούν την κοινωνική φτώχεια και την χρεοκοπία εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών – φτάνοντας στο σημείο να προβαίνουν σε μείωση των ισχνών επιδομάτων που λαμβάνουν αυτοί που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως θα διαβάσουμε παρακάτω στο δημοσίευμα του in.gr που αναφέραμε- μόνο και μόνο για να εξακολουθούν να θησαυρίζουν ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες, προκαλώντας την ελεγχόμενη πτώχευση του κράτους.

(Στο βίντεο που παραθέτουμε ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», Νίκος Μπογιόπουλος, μέσα από επίσημα στοιχεία δείχνει πόσο έχει πληρώσει μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός ντόπιους και ξένους τοκογλύφους).

Το δημοσίευμα του  in.gr:

«Μαχαίρι» σε μισθούς και επιδόματα
Νέα μέτρα 12 δισ. ευρώ ζητεί το ΔΝΤ για την περίοδο 2012 - 2014
Νέα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ ή 5% του ΑΕΠ θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για την τριετία 2012 - 2014, όπως προκύπτει από την έκθεση του ΔΝΤ η οποία συνόδευσε την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου.
Τα μέτρα αναμένεται να συμφωνηθούν επίσημα κατά την τρίτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου, τον ερχόμενο Μάρτιο. Στην έκθεση διευκρινίζεται ότι μπορεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, αν σημειωθούν αποκλίσεις σε όσες μεταρρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί για το 2011.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ ζητεί:

- Στον δημόσιο τομέα κατάργηση φορέων που δεν παράγουν έργο, συγχώνευση φορέων που επιτελούν παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση των συναρμοδιοτήτων σε ένα υπουργείο, ώστε να τερματιστούν οι επικαλύψεις. Στο ίδιο πλαίσιο ζητεί απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας του δημόσιου τομέα.
- Για το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο ζητεί πάγωμα των προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 στις 8 και εναρμόνιση των συνθηκών με εκείνων του ιδιωτικού τομέα.
Επίσης, ζητεί μείωση των επιδομάτων ως αναλογία του βασικού μισθού και σύνδεσή τους με την εργασία που εκτελείται, αλλά και την εισαγωγή πλαφόν σε αυξήσεις και προαγωγές, ώστε να χορηγούνται πέραν της διετίας.
- Για τις ΔΕΚΟ προτείνει αύξηση των τιμολογίων προκειμένου να περιορισθούν τα κόστη, μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακών φορείς, πάγωμα προσλήψεων, συρρίκνωση προσωπικού, περιορισμό λειτουργικών δαπανών και μείωση του μισθολογικού κόστους.
- Στο σκέλος της φορολογίας προτείνει νέες αλλαγές στον ΦΠΑ με περαιτέρω μείωση των προϊόντων που υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και εξάλειψη της γεωγραφικής διαφοροποίησης (όπως τα νησιά).
Ακόμη, το Ταμείο ζητεί μεταρρύθμιση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Προτείνει δε μείωση των συντελεστών αποσβέσεων, εξάλειψη των εξαιρέσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρου και καλύτερο έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών. Στο ίδιο πλαίσιο ζητεί εξορθολογισμό της φορολογίας κεφαλαίου.
- Για τις κοινωνικές παροχές ζητεί την μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά που βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το όριο της φτώχειας είναι 6.897 ευρώ ανά άτομο και 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά.
Τέλος, συνιστά τη μείωση των αμυντικών δαπανών για όλο το διάστημα έως το 2014.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: