Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το 2011 μας φέρνει την "φοροκάρτα"

Από τους πρώτους μήνες του νέου έτους κάθε φορολογούμενος θα έχει την τσέπη του την νέα φοροκάρτα την οποία θα χρησιμοποιεί σε όλες τις συναλλαγές του.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής η συγκεκριμένη κάρτα θα χορηγείται από τις τράπεζες και ανα πάσα στιγμή ο καταναλωτής θα γνωρίζει πόσα έχε ξοδέψει σε αγαθά και υπηρεσίες.
Η κάρτα θα περιέχει ένα και μοναδικό αριθμό 19 ψηφίων, δεν θα είναι συνδεδεμένη με τον κάτοχο και δεν θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία. Επίσης ο καταναλωτής μέσω διαδικτύου θα μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πόσα έχει ξοδέψει σε αγαθά και υπηρεσίες.
Στόχος της φοροκάρτας είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά παράλληλα θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές στην διαδικασία συλλογής και υποβολής των αποδείξεων . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να παίρνουμε αποδείξεις από τα καταστήματα, καθώς το υπουργείο οικονομικών θα διασταυρώνει τα στοιχεία.
Στην κάρτα θα καταγράφονται, η ημερομηνία της αγοράς, το ΑΦΜ του καταστήματος και τις συνολικές αγορές και δεν θα αναγράφονται αναλυτικά τα προϊόντα που αγοράστηκαν παρά μόνο το ποσό.
Η έκδοσή της μπορεί να γίνει από τις τράπεζες αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με τραπεζικά προϊόντα και δεν απαιτείται λογαριασμός σε τράπεζα προκειμένου να την παραλάβει ο καταναλωτής και η ενεργοποίησή της θα γίνεται με την αποστολή ενός απλού sms.

Δεν υπάρχουν σχόλια: