Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Μορατόριουμ ενός χρόνου ζητά ο πρωθυπουργός

Ένα μορατόριουμ ενός έτους ζήτησε από τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την Παρασκευή (26/11), κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε να σταματήσει ο αποσυντονισμός της κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων υπουργών και απαίτησε το μορατόριουμ για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα.
Την ίδια στιγμή, στο πολιτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα είναι πολύ αυστηρός με τους υπουργούς, που δεν θα συνεργάζονται με την επιτροπή αυτή.
O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τα μέλη του για την πορεία της οικονομίας και για την κατάσταση στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ιρλανδία, ενώ τους διένειμε και ενημερωτικό υλικό για τον Προϋπολογισμό.
Επιπλέον, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται το "συμμάζεμα" του κόμματος, η αναγκαιότητα "ανοιχτής ζύμωσης" μεταξύ κυβέρνησης, κόμματος και συνδικαλιστών, ενώ χαρακτηριστικά ειπώθηκε ότι οι ΔΕΚΟ και οι συνδικαλιστές είναι "σπλάχνα από τα σπλάχνα" του ΠΑΣΟΚ.
Άλλες προτάσεις που διατυπώθηκαν περιελάμβαναν την επεξεργασία του κειμένου του Μνημονίου από τον Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και η έκδοση ενός φυλλαδίου, όπου, με πράσινο χρώμα, να σηματοδοτούνται ποια μέτρα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και με κόκκινο ποια έχουν επιβληθεί και είναι σκληρά. Στόχος αυτής της πρότασης είναι η παύση της "απέραντης μετρολογίας", όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.
Επίσης, πάντα σε σχέση με το Μνημόνιο, διατυπώθηκε η άποψη πως αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σηματοδοτεί το τέλος μιας νομισματικής εποχής και "μόνο εμείς συζητάμε για το Μνημόνιο και θα το συζητάμε για τα επόμενα 3 χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: