Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τέλη Νοεμβρίου πληρωμές με το νέο σύστημα

Τέλη Νοεμβρίου ξεκινούν οι πληρωμές δημοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Η αρχή θα γίνει με τους 20 μεγαλύτερους φορείς του Δημοσίου, από αυτούς που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα.
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα πληρώνονται από την ΕΑΠ όλοι οι υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης και τον Φεβρουάριο του 2011 όσοι υπηρετούν στη γενική κυβέρνηση. Δηλαδή, η αρχή θα γίνει από τα υπουργεία και θα ακολουθήσουν νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στην παρούσα φάση έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 3.900 εκκαθαριστές μισθοδοσίας, ενώ αναμένεται η πιστοποίηση ακόμη περίπου 1.100. Ακόμη, έχουν ήδη παραληφθεί στοιχεία μισθοδοσίας για πάνω από 323.000 υπαλλήλους. Αυτοί αποτελούν το 42% του συνολικού αριθμού των απογεγραμμένων κατά τη διαδικασία του καλοκαιριού που προσεγγίζουν τις 769.000. Η ΕΑΠ προχωρεί στην τελική φάση ενεργοποίησης του συστήματος πληρωμών με την έναρξη της διαδικασίας ένταξης φορέων στο σύστημα πληρωμών της. Κάθε φορέας που εντάσσεται, θα σταματά να καταβάλλει τη μισθοδοσία από μόνος του και θα διεκπεραιώνει τις καταβολές υποχρεωτικά μέσω της ΕΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: