Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Με ηλιοφάνεια και λίγη πρόσκαιρη τοπική συννεφιά θα κυλήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν σταδιακά οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πάντως τη Δευτέρα περιμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά.
Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγη πρόσκαιρη τοπική συννεφιά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και μια μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στο νότιο Ιόνιο και τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και πιθανόν στα νότια πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρωινές ώρες πιθανόν τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος αλλά στα δυτικά σταδιακά θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά που αργότερα θα πυκνώσει και από τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο ενώ από τις βραδινές ώρες περιμένουμε αραιή συννεφιά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και αργότερα στα ανοιχτά τοπικά 5 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα νότια πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου .

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο ΒΔ Αιγαίο την Παρασκευή

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε, ωστόσο, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή με το οποίο ενημερώνει πως, τις επόμενες ώρες, αναμένεται να επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο βορειοδυτικό Αιγαίο.
Επικαλούμενο σχετικό δελτίο καιρού της ΕΜΥ, το λιμεναρχείο επισημαίνει πως τα καιρικά φαινόμενα θα συνοδεύονται από σφοδρούς, βορειοανατολικούς ανέμους, έντασης 7 με 8 Μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: