Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Χρόνια Πολλά....Super Mario!

25 χρονών έγινε ο Super Mario ο αγαπημένος ήρωας της Nintendo αλλά και αρκετών παιδιών...μικρών και μεγάλων!
Ο πρώτος τίλος πούλησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως ενώ θεωρείται ένα από τα πλέον δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Ο λόγος για το Super Mario το πόνημα της ιαπωνικής εταιρείας Nintendo το οποίο γιόρτασε τα 25 χρόνια από τη... γέννηση του. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1985, ενώ δημιουργός του είναι ο θρύλος του χώρου, Σιγκέρου Μιγιαμότο.
Ο ίδιος είναι και ο άνθρωπος που χάρισε στους φίλους των βιντεοπαιχνιδιών αγαπημένους τίτλους, όπως τα Ζέλντα και Ντόνκι Κονγκ. Η επιτυχία του κοντόχοντρου υδραυλικού με το εξωφρενικό μουστάκι και την αστεία ιταλική προφορά υπήρξε τόσο μεγάλη που οι περιπέτειες του έγιναν κινηματογραφική ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Μπομ Χόσκινς και ο Ντένις Χόπερ.
Για να γιορτάσει την περίσταση η Nintendo έφτιαξε ένα βίντεο με τα 25 χρόνια ιστορίας του Μάριο, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας μπορεί όποιος το επιθυμεί να λάβεις μέρος σε διαγωνισμό και να κερδίσει δώρα.
Μένοντας πάντα στην Ιαπωνία, φέτος συμπληρώθηκαν και τα 15 χρόνια παρουσίας του Playstation. Η παιχνιδομηχανή, και όχι μόνο, της Sony άλλαξε τις συνήθειες των παικτών το 1995 οπότε και εμφανίστηκε στην Ευρώπη ενώ βιντεοπαιχνίδια όπως το Tomb Raider με πρωταγωνίστρια την καλλίγραμμη Βρετανίδα Λάρα Κροφτ κέρδισαν αυτομάτως μια θέση στην καρδιά εκατομμυρίων ατόμων παγκοσμίως, σημειώνοντας παράλληλα πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Τώρα πια η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών θεωρείται πιο κερδοφόρα από εκείνη του κινηματογράφου.
Εμείς το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι χρόνια πολλά....Super Mario!

Δεν υπάρχουν σχόλια: