Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Laser καίει τους μεταστατικούς όγκους στον πνεύμονα

Πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μπορεί πλέον να γίνει η επέμβαση αφαίρεσης μεταστατικών όγκων στον πνεύμονα, χάρη στην τεχνολογία laser.
Ήδη, από τις 7 Ιουνίου του 2010 το Βασιλικό Νοσοκομείο του Μπρόμπτον στη Βρετανία διαθέτει εξειδικευμένο χειρουργείο με όλα τα ειδικά μηχανήματα που κατευθύνουν ακτίνες laser για την αφαίρεση όγκων από τους πνεύμονες.
Αυτό γίνεται με την ελάχιστη βλάβη σε διπλανούς υγιείς ιστούς των πνευμόνων.
Επικεφαλής θωρακοχειρουργός στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπρόμπτον είναι ο έλληνας χειρουργός Γιώργος Λαδάς.

Πώς λειτουργεί

Ακτίνες laser στέλνουν 70.000 watts ανά τετραγωνικό εκατοστό, δημιουργούν θερμότητα 700 βαθμών κελσίου, που στοχεύει με αφάνταστη ακρίβεια εξατμίζοντας τον καρκινικό ιστό σε καπνό και αέριο χωρίς να βλάπτει τους υγιείς ιστούς.
Παράλληλα, σφραγίζει κάθε αγγείο που ανοίγει μηδενίζοντας κάθε ενδεχόμενο εσωτερική αιμορραγίας.
Το laser στους πνεύμονες αξιοποιείται στην αφαίρεση μεταστατικών καρκίνων όλων των ειδών, όπως του όγκου που μεθίσταται στους πνεύμονες από το έντερο ή του σαρκώματος, ενός ιδιαίτερα επιθετικού καρκίνου.
Η νέα τεχνολογία διευκολύνει το χειρουργό να κάνει μια περίπλοκη χειρουργική επέμβαση στους πνεύμονες πιο σύντομα και με περισσότερη αποτελεσματικά με πολλά περισσότερα οφέλη για τους ασθενείς και αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητας ο ασθενής να ζήσει.
Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το ότι ο χειρουργός δε χρειάζεται να αφαιρέσει μεγάλο κομμάτι του πνεύμονα για να αφαιρέσει τον όγκο.
Με αυτό τον τρόπο ο χειρουργός διατηρεί τη λειτουργία των πνευμόνων και προλαμβάνει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα για τον ασθενή στην ουσία βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής του.
Το laser για τους πνεύμονες έχει χρηματοδοτηθεί από την οικογένεια Portnoi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: