Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ελεύθερος με βούλευμα ο Μαντέλης

Η διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα στην ανακρίτρια και τον αρμόδιο εισαγγελέα μετά την απολογία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για το αν θα έπρεπε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι ήρθη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας υπέρ της ανακρίτριας.Με καταβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως ήταν η θέση της ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα για το σκάνδαλο της Siemens, ο Τάσος Μαντέλης θα παραμείνει ελεύθερος.
Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας Κώστας Χατζίκος υποστήριζε πως ο Τάσος Μαντέλης έπρεπε μετά την κατάθεσή του να οδηγηθεί στη φυλακή.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και ειδικότερα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς, όπως ο ίδιος ομολόγησε, κρυβόταν πίσω από το λογαριασμό με τον περιβόητο κωδικό Α. Ρόκος, όπου είχαν κατατεθεί σε δύο δόσεις 450 χιλιάδες μάρκα που προέρχονταν από τα "μαύρα" ταμεία της Siemens.
Όπως υποστήριζε ο Τάσος Μαντέλης, επρόκειτο για χορηγίες που του είχε προσφέρει η Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία λόγω εκτίμησης στο πρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: