Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκινούν σήμερα τα σχολεία

Χτυποκάρδια στα θρανία για περισσότερους από 1.300.000 μαθητές, αφού αρχίζουν σήμερα (Δευτέρα) τα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος με τον καθιερωμένο αγιασμό στα 15.500 σχολεία όπου θα διδάξουν 160.000 εκπαιδευτικοί.
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είπε ότι τα κενά υπολογίζονται γύρω στα 2.645, χωρίς όμως ωστόσο αυτός να είναι ο τελικός αριθμός. Πάντως 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη ισάριθμων αναπληρωτών βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει ανάγκες των σχολείων.
Οι εκπαιδευτικοί πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, ανησυχούν ότι οι ελλείψεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι δυσλειτουργίες των σχολείων θα είναι δεδομένες λόγω και ενός άλλου παράγοντα: Πρόκειται για τη μείωση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δηλαδή θέρμανση, καθαριότητα, συντήρηση οι οποίες είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι στο 1/3.
Η υπουργός Παιδείας πάντως έχει επισημάνει ότι σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια να αυξηθούν αυτά τα κονδύλια. Επίσης διαβεβαίωσε ότι το 87% των βιβλίων θα είναι αύριο στα χέρια των μαθητών ενώ και όσα θα λείπουν θα είναι λιγοστά ή θα τα πάρουν οι μαθητές με καθυστέρηση λίγων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: