Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Με ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ 5 νυν δήμοι αποκτούν Σχέδιο Χωροταξικής - Πολεοδομικής Οργάνωσης (ΣΧΟΟΑΠ)

Σχέδιο Χωροταξικής – Πολεοδομικής Οργάνωσης (ΣΧΟΟΑΠ) αναμένεται να αποκτήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2011 οι Δήμοι Κουτσοποδίου, Μιδέας, Μυκηνών, Ασίνης και Λυρκείας, μετά την απόφαση του ΕΤΕΡΠΣ για χρηματοδότηση της Β’ φάσης των μελετών αυτών.
Αναφορικά με το θέμα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την εξής δήλωση:
«Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της Β’ φάσης των ΣΧΟΟΑΠ που εκπονούνται στην Αργολίδα, μέσα σε λίγους μήνες αναμένεται να υπάρχει ένα πλήρες χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο, τόσο για τους οικισμούς, όσο και για το σύνολο των περιοχών των Δήμων αυτών.
Στις περιοχές αυτές, συναντώνται πλήθος αρχαιολογικών χώρων, παραδοσιακών οικισμών, παραλιακών περιοχών και εκτάσεων με έντονη τουριστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα, απαιτείται μια πλήρης αναπτυξιακή πρόταση για τη ρύθμιση του χώρου, τον προσδιορισμό χρήσεων γης, την πολεοδομική και οικιστική αναβάθμιση και τελικά τη διαμόρφωση ενός χωρικού πλαισίου αειφόρου ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.
Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης των μελετών, δηλ. την Ανάλυση της υφισταμένης κατάστασης, οι μελετητικές ομάδες πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στις πολεοδομικές και χωροταξικές Προτάσεις τους. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά την θεσμοθέτηση του Καλλικράτη, αφού η νέα οργανωτική δομή της αυτοδιοίκησης, όχι μόνο δεν επηρεάζει αρνητικά, αλλά αντίθετα θα βοηθήσει στη σύνθεση των επιμέρους προτάσεων.
Καλώ τις σημερινές δημοτικές αρχές των παραπάνω Δήμων, αλλά και αυτές που θα εκλεγούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, να προχωρήσουν ταχύτατα στο σχεδιασμό και την διαμόρφωση των πολεοδομικών και χωροταξικών προτάσεων που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: