Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Μαρκογιαννάκης: Σταλινική η απόφαση Σαμαρά

Σταλινική χαρακτηρίζει την απόφαση και τη διαδικασία διαγραφής του ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε συνεντεύξεις του την Παρασκευή (20/08) σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε εναντίον του Προέδρου της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά, λέγοντας ότι "ήλθε η Πολιτική Άνοιξη να καταβροχθίσει τη ΝΔ» και έκανε λόγο για «ανασφάλεια που κάνει τον πρόεδρο της ΝΔ να βλέπει φαντάσματα και εχθρούς".
Μιλώντας στον τηλεοπτικό MEGA ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα ενταχθεί στον πολιτικό φορέα, τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν την κα Ντόρα Μπακογιάννη να ιδρύει.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό BHMA fm, ο πρώην Υπουργός είπε,μεταξύ άλλων, "όχι δεν είναι δεδομένο, ειλικρινά σας το λεω δεν είναι δεδομένο, το μετράω, όπως το μέτραγα και πριν από δύο ημέρες και το εξετάζω να δω ποιες παρενέργειες και να δω «τι πούλια θα πιάσω», δεν είναι βέβαιο, στην Κρήτη μιλάμε ότι κάνουμε εκλογές, και εγώ ξέρω να κάνω εκλογές γιατί 22 χρόνια που είμαι Βουλευτής στον νόμο Χανίων, δεν ήμουν ούτε στη Καλαμάτα, ούτε στην Μάνη, όπου με τα ποσοστά βγάζουμε το όποιον θέλουμε. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση συνεχή".
Πάντως είπε ότι αν και είχε σκοπό να αποσυρθεί από την πολιτική τώρα θα παραμείνει "για τουλάχιστον μια δεκαετία". Έκανε λόγο "για πολιτικάντηδες και κωλοτούμπες", λέγοντας ότι ίδιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Η Ρηγίλλης απέφυγε να κάνει σχόλιο, ενώ όπως ανέφεραν στελέχη του κόμματος, ο Α. Σαμαράς δεν μπορούσε να αφήνει να σέρνεται "η δημόσια διαφωνία και διαφοροποίηση" του Χρήστου Μαρκογιαννάκη απέναντι στην υποψηφιότητα Πλακιωτάκη για την περιφέρεια Κρήτης.
Ορισμένοι στην ΝΔ εκτιμούν πως η ηγεσία του κόμματος έστειλε μήνυμα και σε άλλους βουλευτές που ενδεχομένως διαφωνούν με επιλογές υποψηφίων στις περιφέρειες τους.

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στη ΝΔ

Ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, αναμένεται να ανακοινώσει, στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής (22/08), από το δημαρχείο του Προυσσού στην Ευρυτανία την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου.
Η επιλογή της μέρας, αλλά και ο χρόνος της ανακοίνωσης, έχουν συμβολικό χαρακτήρα για τους Ευρυτάνες, αφού η ανακοίνωση θα γίνει λίγο μετά τον Μεγάλο Εσπερινό για την γιορτή του Μοναστηριού της Παναγίας Προυσιώτισσας.
Ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της ανακοίνωσης θα έχει δίπλα του τόσο τη μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και το νομάρχη Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργο που θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα που υποστηρίζεται από τη ΝΔ ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.
Στο μεταξύ, ο πρώην Υπουργός της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος αποφεύγει να κάνει γνωστές τις προθέσεις του και όπως έχει πει: "θα μιλήσει στις 13 Σεπτεμβρίου στη Βουλή με την έναρξη του τρίτου τμήματος στο οποίο συμμετέχει".
Ωστόσο, την Κυριακή παραμένει άγνωστο αν θα βρεθεί στον Προυσσό της Ευρυτανίας κατά την ώρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη.Ο ίδιος ο Θανάσης Γιαννόπουλος βρίσκεται στο χωριό του στο Περίβλεπτό της Δυτικής Φθιώτιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: