Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ενισχυμένοι άνεμοι και κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Την προσοχή των πολιτών για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή (20/08) σε Αθήνα, Ανατολική Αττική, Εύβοια, Σάμο και Χίο.
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχικής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα πάντως, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.
Ταυτόχρονα, οι πολίτες καλούνται, σε περίπτωση που αντιληφθούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, να τηλεφωνήσουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να διευκολύνουν τους άνδρες της στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.
Τέλος, απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς τοποθεσίες στις συγκεκριμένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: