Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

3,5 εκατ. παιδιά εκτίθενται σε μολυσμένο νερό στο Πακιστάν

Περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο ασθενειών που συνδέονται με το μολυσμένο νερό, όπως αναφέρει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εν μέσω των επιπτώσεων από τις πλημμύρες οι οποίες πλήττουν σχεδόν 30 εκατομμύρια ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον Μαουρίτσιο Τζουλιάνο, εκπρόσωπος του Γραφείου ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Οcha), ο κίνδυνος αφορά σε ασθένειες όπως η διάρροια, η δυσεντερία αλλά και η ηπατίτιδα Α και Ε, όπως και ο τυφοειδής πυρετός. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ετοιμάζεται να προσφέρει προήθεια σε 140.000 ανθρώπους σε περίπτωση επιδημίας χολέρας, αλλά η κυβέρνηση δεν μας έχει αναφέρει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα», πρόσθεσε.
Πακιστανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι περίπου το 1/4 της χώρας που εκτείνεται σε 800.000 τετρ.χλμ και στο οποίο ζουν 167 εκατομμύρια άνθρωποι, έχει πληγεί από τις πλημμύρες των τελευταίων τριών εβδομάδων.
Μετά τις φονικές κι εκτεταμένες πλημμύρες, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει μία βοήθεια 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση του Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: