Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Η Σελήνη έχει 100 φορές περισσότερο νερό από όσο νομίζαμε!"

Η Σελήνη, όχι μόνο έχει νερό, αλλά είναι πιθανό η ποσότητά του να είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύουμε μέχρι σήμερα, υποστηρίζει μία ομάδα αμερικανών γεωλόγων από το Ινστιτούτο Επιστημών Carnegie της Ουάσιγκτον.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν μετά την ανάλυση του μετάλλου που υπήρχε στις σεληνιακές πέτρες οι οποίες έφτασαν στη γη με τις διαστημικές αποστολές Apollo, αλλά και από ένα σεληνιακό μετεωρίτη που βρέθηκε στη Βόρεια Αφρική.
Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Φράνσις Μακ Κάμπιν, διευκρίνησε ότι η περιεκτικότητα της Σελήνης σε νερό είναι 100 φορές μεγαλύτερη από ό,τι πίστευαν στο παρελθόν. Και για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό εξήγησε:
"Αν μπορούσαμε να πάρουμε όλο το νερό που υπήρχε μέσα στους βράχους της Σελήνης και να το "σκορπίσουμε" στην επιφάνεια της, θα δημιουργούσαμε έναν ωεκανό βάθους ενός μέτρου που θα σκέπαζε ολόκληρο το Φεγγάρι"!
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά από εκείνη που επιβεβαίωνε επισήμως την ύπαρξη νερού στη Σελήνη ("Τι σημαίνει η νέα ανακάλυψη πάγου στη Σελήνη;" και "Να ετοιμάσουμε βαλίτσες για τη... Σελήνη;")

Δεν υπάρχουν σχόλια: