Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Facebook για Μουσουλμάνους!

Millatfacebook ονομάζεται το νέο Facebook το οποίο απευθύνεται κυρίως σε Μουσουλμάνους και «εγκαινιάστηκε» την περασμένη Τετάρτη (26/5).
Το νέο site κοινωνικής δικτύωσης που κατασκευάστηκε από 6 προγραμματιστές από το Πακιστάν ύστερα από την απαγόρευση εισόδου στο Facebook λόγω φωτογραφιών που βλασφημούσαν τον Προφήτη Μωάμεθ, μέχρι στιγμής απαριθμεί 8.000 μέλη.
«Το MillatFacebook έχει σκοπό να προσφέρει στο κοινό ένα εναλλακτικό site», είπε ο ένας από τους ιδρυτές, Ομάρ Ζαχίρ Μίρ.
Το τελευταίο διάστημα μεγάλη μερίδα των Πακιστανών είναι κατά του Facebook εξαιτίας τους διαγωνισμού για την γελοιογράφηση του Μωάμεθ για αυτό το λόγο έχει δοθεί εντολή στους παρόχους internet να μπλοκάρουν το συγκεκριμένο site στη χώρα. Το ίδιο έχει συμβεί και για τις δημοφιλείς ιστοσελίδες Wikipedia και YouTube.
Μαζί με το MillatFacebook αρκετοί Πακιστανοί διαθέτουν λογαριασμό στο Twitter ενώ μερικοί έχουν καταφέρει να μπαίνουν στο Facebook.
«Το Millatfacebook είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο του Πακιστάν. Μια ιστοσελίδα φτιαγμένη από Μουσουλμάνους για Μουσουλμάνους όπου άνθρωποι όλων των θρησκειών είναι καλοδεχούμενοι», ανέφεραν οι ιδρυτές του μουσουλμανικού Facebook.
Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως το Millatfacebook μειονεκτεί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και στο στήσιμο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: