Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Δωρεάν εξέταση για τη νόσο Πάρκινσον

Η νόσος του Πάρκινσον αποτελεί πάθηση του νευρικού συστήματος, η οποία προκαλεί διαταραχές στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ελέγχει τις κινήσεις του σώματος.
Ο μέσος όρος ηλικίας στην οποία εκδηλώνεται η ασθένεια είναι 57 ετών. Περίπου 5.000.000 άτομα στον κόσμο εκτιμάται ότι πάσχουν από την ιδιοπαθή νόσο του Πάρκινσον. Υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 νέοι ασθενείς το χρόνο στην Ελλάδα παρουσιάζουν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.
Παρά την πρόοδο στις φαρμακευτικές και χειρουργικές δυνατότητες θεραπείας της νόσου Πάρκινσον, που έχει πάρει το όνομά της από τον Άγγλο γιατρό James Parkinson που πρώτος την καθιέρωσε ως νοσολογική οντότητα, η αντιμετώπισή της εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τον έμπειρο νευρολόγο που ασχολείται με τα κινητικά νοσήματα.
Η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και η σωστή επιλογή της θεραπείας τόσο στα αρχικά όσο και σε προχωρημένα στάδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών.
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον στις 11 Απριλίου, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ παρέχει τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης για Πάρκινσον ή άλλο παρεμφερές νόσημα, από ειδικευμένους στα κινητικά νοσήματα γιατρούς, τη Δευτέρα 19 Απριλίου.
Οι εξετάσεις θα γίνονται στο ΥΓΕΙΑ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 686 7475 (08.00 το πρωί - 15.00 το μεσημέρι) έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: