Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πιάνει δουλειά το ΔΝΤ

"Το ΔΝΤ είναι εδώ" ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι με την ενεργοποίηση του μηχανισμού "δε θα αφεθούμε να βουλιάξουμε".
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να θέσουμε το αυτονόητο, «αφού η Ελλάδα πήγαινε σούμπιτη προς το ΔΝΤ, εξαιτίας της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, που τεχνηέντως απέκρυβε τα στοιχεία».
«Δείξαμε τη βούληση να βάλουμε τάξη στη χώρα. Τα σοσιαλιστικά μου αντανακλαστικά ήταν να προστατεύσω τη χώρα από τη χρεοκοπία» τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μηχανισμός στήριξης, λέγοντας ότι η ενεργοποίησή του κρίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού.
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που παραδίδεται στην υπερατλαντική δικαιοδοσία» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να προσφύγει σε δανειστές χωρίς λαϊκή συναίνεση».
«Yπάρχουν 10.000 εθνικά κληροδοτήματα στην χώρα και αν αξιοποιηθούν, δε θα χρειαστεί να δανειστεί η Ελλάδα για 2 χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι "ο κ. Παπανδρέου ξεχνάει ότι δική του ιδέα ήταν το 'πιστόλι του ΔΝΤ' που 'έσκασε' στα χέρια του". Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ξεχνάει ότι τόσο στο ΔΝΤ όσο και στην ΕΚΤ προΐστανται σοσιαλιστές και επεσήμανε πως η ΝΔ από την αρχή ήταν και παραμένει αντίθετη με το ΔΝΤ. "Ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην ψάχνει για άλλοθι", κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: