Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Το "ιερό" σκάνδαλο με άνωθεν εντολές από Ρουσόπουλου-Αγγέλου;

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει την κλήτευση στην Επιτροπή...τόσο του κ. Ρουσόπουλου, όσο και του κ. Αγγέλου.
Κι αυτό γιατί όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο νομικός σύμβουλος του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Μπασιάκου και μέλος του Νομικού συμβουλίου του Κράτους Χριστόδουλος Μπότσιος, «φωτογραφίζει» στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου να δίνουν εντολές για τις ανταλλαγές του δάσους Χθαμαλών στη Χαλκιδική - που πήρε το δημόσιο- ως αντάλλαγμα οικοπέδων στο δήμο Θεσσαλονίκης που έδωσε στη Μονή.
«Για την ταχύτητα διεκπεραίωσης των θεμάτων που αφορούσαν τη Μονή Βατοπεδίου με πίεζαν ο υπουργός Γεωργίας Ευ. Μπασιάκος και οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, οι οποίοι συχνά άφηναν να εννοηθεί ότι για την επιτάχυνση της διαδικασίας, αν χρειαζόταν, μπορούσαν να βάλουν τον κ. Ρουσσόπουλο και τον κ. Αγγέλου να τηλεφωνήσουν στον κ. Μπασιάκο για να μου δώσει σχετική εντολή», έχει καταθέσει ο κ. Μπότσιος.
Στις εντυπωσιακές απαντήσεις του, καταγράφονται οι ισχυρισμοί ότι πιέστηκε να εκδώσει γνωματεύσεις κατά τις επιθυμίες των πολιτικών του προϊσταμένων κ. Μπασιάκου, Δούκα, Κοντού, ενώ δεν παραλείπει να εξαπολύσει βολές για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εκείνης της περιόδου λέγοντας απαξιωτικά «τα μέλη έχουν μειωμένη αξιοπιστία, γιατί όσα λέγουν τα λέγουν για να αποφύγουν ενδεχόμενες ποινικές διώξεις εις βάρος τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: