Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Κάντε λίγο... “πράσινο σεξ”!

Μπορεί να οδηγείτε υβριδικό αυτοκίνητο και να καταναλώνετε βιολογικά προϊόντα. Να κάνετε και ανακύκλωση. Όμως αυτό δεν σας κάνει τέλειους οικολόγους αν δεν έχετε οικολογικές ευαισθησίες και στη σεξουαλική σας ζωή.
Γιατί; Διότι από τη στιγμή, ας πούμε, που ρίχνει το μεταχειρισμένο προφυλακτικό στην τουαλέτα, κάποιο ψάρι θα πληρώσει τη νύφη, στα βάθη των ωκεανών όπου καταλήγει το περιεχόμενο των υπονόμων.
Όπως γράφει το “Βήμα” τέτοιου είδους οικολογικές ευαισθησίες εκδηλώνει η 38χρονη αμερικανίδα συγγραφέας Στέφανι Ιρις Βάις. Με ενδιαφέρον αναμένεται το νέο της βιβλίο που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Εco-Sex» και θα κυκλοφορήσει στα αμερικανικά βιβλιοπωλεία στις 31 Μαρτίου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διδακτικό εγχειρίδιο που περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο ευαισθητοποιημένος εραστής, προκειμένου να μη μολύνει το περιβάλλον με κάθε συνεύρεση του. Αυτό που προέχει είναι να σωθεί ο πλανήτης.
«Διακατεχόμενη από οικολογικές ευαισθησίες,20 χρόνια χορτοφάγος, έψαξα πολύ και πουθενά δεν βρήκα να έχει γραφτεί κάτι για την οικολογική πλευρά της σεξουαλικής πράξης» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η συγγραφέας, εξηγώντας τους λόγους που την έσπρωξαν να συμπληρώσει αυτό το κενό στην επιστημονική βιβλιογραφία.
Έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα για την προστασία του περιβάλλοντος και από πάσης πλευράς πλην της σεξουαλικής. «Πάντα ήθελα να γράψω κάτι για το σεξ», δηλώνει η συγγραφέας, «και έκρινα σκόπιμο να μιλήσουμε για το πράσινο σεξ, έφθασε πια η ώρα. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η καθημερινότητά τους, κάθε απόκρυφη συνήθειά τους έχει σοβαρή επίπτωση στη φοβερή κρίση που οσημέραι διανύουμε».
Σχεδόν κάθε σελίδα του βιβλίου της φιλοξενεί μια συμβουλή. Από τα χειροκίνητα βοηθήματα του σεξ και τις διαδικτυακές διευθύνσεις όπου μπορούν να ανακυκλωθούν παλαιοί δονητές μπαταρίας ως τα οικολογικά σέξι εσώρουχα από ίνες μπαμπού και τις ιστοσελίδες επικοινωνίας οικολογικά ευαισθητοποιημένων εραστών.
Το «Εco-Sex» αποσκοπεί στην καθοδήγηση του αναγνώστη παρέχοντας σαφείς οδηγίες για το πώς να απολαμβάνει τις συνουσίες του χωρίς να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα. Πώς τα ξέρει όλα αυτά; Η συγγραφέας ομολογεί ότι δεν έχει ιδία πείρα από κάθε θέμα που πραγματεύεται στο βιβλίο της ούτε έχει δοκιμάσει όλα όσα περιγράφει. Εχει πάντως αρκετές συνεντεύξεις με διάσημους αρχιμαγείρους που προτείνουν πάσης φύσεως αφροδισιακά εδέσματα και τις υγιεινές πρώτες ύλες που πρέπει να χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. Περιγράφει επίσης το ιδανικό πρώτο ραντεβού των οικολόγων (μελλοντικών) εραστών, το οποίο περιλαμβάνει ποδηλασία στην εξοχή για να αποφεύγονται τα καυσαέρια που εκπέμπει η εξάτμιση του αυτοκινήτου.
Για την κατ΄ οίκον ερωτική πανδαισία, η Στέφανι Βάις προτείνει στρώμα διπλό από αγνό φυσικό καουτσούκ, προειδοποιώντας πάντως ότι προσφέρει ηπιότερη αναπήδηση σε σύγκριση με τα στρώματα από συνθετικό υλικό ή εκείνα τα πιο περίπλοκα που είναι ενισχυμένα με ελατήρια και ελάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: