Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Έχετε Facebook? Προσοχή στις ληστείες!

Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter, έχουν γίνει ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν έχει και αρνητικά αποτελέσματα.
Αρκετοί χρήστες αποκαλύπτουν με τα Status του προφίλ τους στα διάφορα δίκτυα πότε θα φύγουν για διακοπές και πότε θα γυρίσουν, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένες τις περιουσίες τους.Δύο προγραμματιστές απο την Ολλανδία, αποφάσισαν να δείξουν με πράξεις πόσο επικίνδυνη είναι η ανάρτηση τέτοιων πληροφοριών στο Internet. Παρατηρώντας ότι αρκετοί άνθρωποι δημοσιοποιούν στο Twitter, μέσα από την υπηρεσία Foursquare, πού είναι και τι κάνουν ανά πάσα στιγμή άρα και πότε φεύγουν από το σπίτι τους. Με αφορμή αυτό, δημιούργησαν μια ιστοσελίδα, η οποία κάνει αναζητήσεις στο Twitter κι εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο διευθύνσεις σπιτιών, που οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν!
Έτσι θέλοντας να δώσουν έμφαση στον κίνδυνο της δημοσιοποίησης τέτοιων πληροφοριών, ονόμασαν την ιστοσελίδα τους PleaseRobMe [Παρακαλώ Ληστέψτε Με].
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δημιουργός της σελίδας είπε οτι είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσει κάποιος μια τέτοια σελίδα και οτι είναι πολύ επικίνδυνο να δημοσιοποιεί ο κάθε χρήστης τέτοιες πληροφορίες στο internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: