Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Δεν θέλουμε «σωσίβιο», θέλουμε δίκαιους όρους

Μήνυμα με αποδέκτες τους κοινοτικούς εταίρους και τις αγορές έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσω του BBC, συνεχίζοντας τον μαραθώνιο συνεντεύξεων σε ξένα ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα, αλλά την απαραίτητη στήριξη, ώστε να μπορεί να δανείζεται επί ίσοις όροις με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
Υπογράμμισε ότι η λαϊκή εντολή είναι νωπή και η κυβέρνηση διαθέτει τη λαϊκή υποστήριξη για να φέρει σε πέρας το σχέδιο μεταρρυθμίσεων και εξόδου από την κρίση. "Δώστε μας τον χρόνο και την πολιτική υποστήριξη και θα σας αποδείξουμε ότι θα κάνουμε όσα είπαμε και θα ξαναγίνουμε αξιόπιστοι", δήλωσε στον βρετανικό σταθμό. Μιλώντας για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, τόνισε: "βρισκόμαστε εντός των στόχων, και ακόμη υψηλότερα, στα στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου, οπότε πηγαίνουμε καλά. Εάν πράγματι χρειαστούν επιπλέον μέτρα, θα τα λάβουμε προκειμένου να μειώσουμε το έλλειμά μας κατά 4% εντός του 2010. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό, εάν είναι απαραίτητο".
Όσον αφορά στον δανεισμό της χώρας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άμεσες ανάγκες, καθώς οι πόροι που διαθέτει φτάνουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: