Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

«Παιδί με καρκίνο: Παρόν και μέλλον»

Τη σκληρή μάχη που δίνουν κάθε μέρα τα παιδιά με καρκίνο αλλά και οι οικογένειές τους αναδεικνύουν διακεκριμένοι επιστήμονες, μέσω της ημερίδας με τίτλο: «Παιδί με καρκίνο: Παρόν και μέλλον».
Την ημερίδα διοργανώνει στις 20 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Νεοπλασματική Ασθένεια κατά την Παιδική και την Εφηβική ηλικία «Το Κύτταρο» που υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Αφορμή είναι ο πρόσφατος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου (15/2).
Ειδικευμένοι γιατροί από τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία», το «Αγλαΐα Κυριακού» και το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπως η παιδίατρος αιματολόγος - ογκολόγος, Ελένη Βασιλάτου Κοσμίδη, και ο παιδίατρος Θεοδότης Παπαγεωργίου, μαζί με έφηβους ασθενείς και γονείς που το παιδί τους έχει προσβληθεί από νεοπλασματική ασθένεια θα καταγράψουν πώς βιώνει ένα παιδί και η οικογένειά του την αρρώστια.
Στη δεύτερη ενότητα της ημερίδας, η ψυχολόγος Άννα Ζαφειροπούλου Κουτρούμπα με «νικητές» του καρκίνου θα «χρωματίσουν» το μέλλον των παιδιών που πέρασαν από τον «Γολγοθά» της νεοπλασματικής ασθένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: