Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Στον αέρα το εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων

Στο... περίμενε είναι ήδη 18.000 δικαιούχοι για τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς “δεν υπάρχει σάλιο” στα ταμεία κατά την αγαπημένη έκφραση Κυβερνητικών -και όχι μόνο- στελεχών, ενώ τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη χειρότερα φέτος καθώς οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό έφεραν ήδη κύμα αποχωρήσεων.
Μόνο μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες το... φέσι του Ταμείου Πρόνοιας των Δημόσιων Υπαλλήλων θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ ενώ ήδη εδώ και αρκετούς μήνες το Ταμείο έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών.
Ο τελευταίος που πήρε χρήματα από το Ταμείο Πρόνοιας ήταν... πριν 20 (!) μήνες.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κατά μέσο όρο 1.200 αιτήσεις για εφάπαξ ενώ το ταμείο λέχει τη δυνατότητα για 600. Η ανάγκη χρηματοδότησης είναι άμεση, αλλά κάποιοι ήδη μιλούν για κραχ στο Ταμείο αφού η χρηματοδότηση θα είναι απλά ένα... μπάλωμα.
Το μέλλον προβλέπεται “μαύρο” αφού τα επόμενα 190 χρόνια οι δικαιούχοι θα φτάσουν τους 120.000 καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στη λίστα των δικαιούχων εκπαιδευτικοί, δικαστικοί, υπάλληλοι του ΕΣΥ και συμβασιούχοι μετά την μονιμοποίησή τους με ευνοϊκούς όρους επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας των Δημόσιων Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: