Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

"Τοξικά" τα ελληνικά ομόλογα για τη Γερμανία

Οι γερμανικές τράπεζες θα αποφύγουν τις νέες επενδύσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των Financial Times.
Η Euro Hypo και η Hypo Real Estate ανακοίνωσαν ότι δε θα συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο έκδοσης ελληνικών ομολόγων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Deutsche Bank θα συνεχίσει να βοηθά την κυβέρνηση στις πωλήσεις ομολόγων, ωστόσο δε θα επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα.
Επίσης η Deutsche Post Bank ανέφερε ότι δε θα επενδύσει νέα κεφάλαια στην Ελλάδα.
"Είναι δύσκολο να φανταστούμε νέες επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα", απάντησαν στην εφημερίδα και αξιωματούχοι δυο μεγάλων περιφερειακών γερμανικών τραπεζών , της Bayerische Landesbank και της Landesbank Baden-Württemberg.
Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, η συνολική έκθεση των γερμανικών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα ανέρχεται στα 43,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η γερμανική εποπτεύουσα αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας γερμανικών τραπεζών, οι οποίες έχουν αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους 9,1 δισ. ευρώ.

Η ευρωζώνη θα βοηθήσει την Ελλάδα

Οι χώρες της ευρωζώνης θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αν χρειασθεί δηλώνει ο υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου Luc Frieden, σε συνέντευξη του σε γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
"Δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να μετατραπεί σε κίνδυνο για την ευρωζώνη", τονίζει.
Χαρακτηρίζει άσχημη τροπή την κερδοσκοπία των αγορών εις βάρος των ευάλωτων χωρών κι επιμένει ότι καμία χώρα της ευρωζώνης δεν θα δηλώσει χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: