Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Απαγορεύτηκαν χιλιάδες εφαρμογές της Apple

Χιλιάδες εφαρμογές απέσυρε η Apple από το App Store λόγω ακατάλληλου περιεχομένου. Παρόλα αυτά, αρκετές από αυτές με ερωτικό περιέχομενο παραμένουν στο "κατάστημα" προς πώληση, όπως το Playboy.
Συγκεκριμένα, περίπου 5.000 εφαρμογές αποκλείστηκαν από την Apple επειδή οι περισσότερες από αυτές είχαν ιδιαίτερα σεξουαλικό περιεχόμενο.
Όπως γράφει η Telegraph, δεκάδες προγραμματιστές έλαβαν μήνυμα από την αμερικανική εταιρία πως αυτό το διάστημα θα ξεκαθαρίσει τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες κινείται το App Store όπως και το περιεχόμενο για το οποίο έχει δεχτεί πολλά παράπονα από πελάτες πάνω στην ποιότητα.
Ο δημιουργός του Wobble iBoobs, Jon Atherton, δήλωσε πως έλαβε ένα γράμμα στο οποίο ενημερωνόταν ότι η εφαρμογή του απομακρύνεται από το “κατάστημα”. Μάλιστα, στην περίπτωση που κάνει αλλαγές στην εφαρμογή του τότε μπορεί να ζητήσει από την Apple επανεξέταση.
Παρόλα αυτά, η αμερικανική εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει εάν θα κάνει συγκεκριμένες αλλαγές στο App Store ενώ θα εξετάσει την κάθε περίπτωση-καταγγελία ξεχωριστά.
Κάθε φορά που λαμβάνουμε παράπονα από τους πελάτες μας για απαράδεκτο περιεχόμενο το εξετάζουμε. Εάν όντως διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο τότε το απομακρύνουμε και ζητούμε από τον κατασκευαστή να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να συμβαδίζει με τους κανόνες της Apple”, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.
Επιπλέον, ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν πως αυτή η κίνηση προέρχεται και από την κυκλοφορία του iPad το οποίο προορίζεται ως συσκευή για οικογένειες και σχολεία.
Τέλος, παιχνίδι όπως Daisy Mae's Alien Buffet για το iPhone και το iPod απομακρύνθηκε από το “κατάστημα” επειδή η ηρωίδα εμφανίζεται με καυτό μπικίνι. Ωστόσο, στο App Store παραμένει η εφαρμογή Playboy όπως και αντίστοιχες με αρκετά ερωτικό περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: