Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Δ. Ρέππας: «Αδιαπραγμάτευτος ο 14ος μισθός»

Η δημόσια συζήτηση για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων πρέπει να σταματήσει, αφού «δεν οδηγεί στην επίτευξη των στόχων μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Ρέππας, από τη Θεσσαλονίκη.
«Η συζήτηση που έχει αναπτυχθεί -είπε- πρέπει να σταματήσει, όσον αφορά ενδεχομένως νέα μέτρα, τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί πρέπει να εφαρμοστούν με τη συμβολή όλων μας, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε ανακοινώσει. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
Ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να «συνεγείρουμε τους πολίτες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια» για την ανασυγκρότηση της χώρας, την οποία χαρακτήρισε «εθνική», που δεν επιδέχεται «παραταξιοποίηση», προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς με έναν λαό απογοητευμένο και υποταγμένο να επιτύχεις φιλόδοξους στόχους».
«Ο αρμόδιος υπουργός έχει θέσει τον πήχη των φιλοδοξιών μας, με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, και έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι συγκεκριμένα μέτρα, όπως αυτό που αφορά στην κατάργηση του 14ου μισθού δεν είναι στην ατζέντα, δεν είναι υπό συζήτηση και διαπραγμάτευση», υπογράμμισε ο κ. Ρέππας.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι «μια εξεταστική επιτροπή δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο», που «μπορεί είτε να οδηγήσει σε υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας είτε να αποτελέσει ένα λυτρωτικό, εξυγιαντικό μέσο για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας».
«Εμείς έχουμε δηλώσει ότι η προσπάθεια αυτή έχει εξωστρεφή χαρακτήρα και δεν εντάσσεται σε μια προσπάθεια άγονης αντιδικίας», τόνισε ο κ. Ρέππας και σημείωσε ότι στο πνεύμα αυτό, με στόχο «την αξιοπρέπεια της πολιτικής και της Ελλάδας» θα λειτουργήσουν και οι άλλες εξεταστικές επιτροπές.
Τέλος, ο κ. Ρέππας επεσήμανε ότι «εάν η Ευρώπη μείνει απαθής απέναντι σε αυτή την προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού και οικονομικού προβλήματος της χώρας, θα έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πολιτικό πρόβλημα, που θα έχει εκρηκτικές διαστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: