Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Smart Εnergy Κit, ο μετρητής ενέργειας

«Ζήστε ελαφρύτερα και εξυπνότερα» είναι το μότο της «πράσινης» φορητής συσκευής Smart Εnergy Κit της βρετανικής εταιρείας Οnzo, η οποία καταγράφει την ενεργειακή κατανάλωση και της πιο μικρής και αμελητέας συσκευής του νοικοκυριού.
Το σύστημα αποτελείται από μία μικρή και εύχρηστη οθόνη και έναν αισθητήρα. Ο δεύτερος τοποθετείται σε κάποιο σημείο του σπιτιού και στη συνέχεια υπολογίζει την ενεργειακή κατανάλωση των διαφόρων οικιακών συσκευών. Μέσω ασύρματης τεχνολογίας WiFi μεταφέρει στη συνέχεια τα στοιχεία που έχει καταγράψει στην οθόνη, προσφέροντας έτσι στον χρήστη μια παραστατική εικόνα τού τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο σπίτι του, ποιες οικιακές συσκευές είναι οικονομικές και ποιες συμβάλλουν στην εκτόξευση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος στα ύψη.
Συνδέοντας στη συνέχεια την οθόνη με τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βλέπει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν την ενεργειακή κατανάλωση του νοικοκυριού του ή να κρατά αρχείο ενεργειακής κατανάλωσης ακόμη και δεκαετίας, με αποτέλεσμα να μπορεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει συγκρίσεις. Για περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: