Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Εκτυπωτής... τροφίμων

Αν έχετε βαρεθεί να μαγειρεύετε καθημερινά το φαγητό σας, τότε... εκτυπώστε το! Αυτό συνιστούν οι ειδικοί του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης οι οποίοι- όσο παράξενο κι αν ακούγεταιδημιούργησαν έναν... εκτυπωτή τροφίμων.
Ο λόγος για το Cornucopia, μια συσκευή που βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο σύλληψης (concept) και βασίζεται στη λογική της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία μπορεί να κάνει τις λαχταριστές εικόνες πραγματικότητα! Το μυστικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κρύβεται στα ειδικά δοχεία βρώσιμης «μελάνης» μέσα στα οποία καταψύχονται και αποθηκεύονται οι αγαπημένες γεύσεις του χρήστη σε πολτοποιημένη μορφή.Κατά την εκτύπωση, ανάλογα με τη διατροφική επιθυμία του χρήστη, το περιεχόμενο των απαιτούμενων δοχείων θερμαίνεται ή- αντίθετα- ψύχεται στον θάλαμο της συσκευής ή μέσω των σωλήνων που βρίσκονται στην κεφαλή του εκτυπωτή. Η συγκεκριμένη διαδικασία, πέρα από την επεξεργασία της υφής και της γεύσης, βοηθά και στον έλεγχο της ποιότητας και της διατροφικής αξίας κάθε γεύματος.
Αν και ως τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία αναφορικά με τη φουτουριστική συσκευή παραγωγής τροφίμων, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα γινόταν ανάρπαστη, ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: