Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Άννα Διαμαντοπούλου : "Αδιανόητη η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ"

«Είναι αδιανόητη η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, χωρίς ομαλοποίηση των σχέσεών της με την Κυπριακή Δημοκρατία και επίλυση του κυπριακού προβλήματος», υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» (31/01).
Η Ελληνίδα Υπουργός σημείωσε ακόμα πως μία απλά ειδική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, «δημιουργεί δικαιώματα χωρίς όμως τις συνολικά απαιτούμενες υποχρεώσεις».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αρχισυντάκτρια της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας, η κα Διαμαντοπούλου κάλεσε την Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά και να αποδεσμεύσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο την εξεύρεση λύσης, που θα καταστήσει την περιοχή υπόδειγμα συνεργασίας και ειρήνης.Ακόμη, η κα Διαμαντοπούλου, η οποία αναμένεται να φτάσει στη Λευκωσία τη Δευτέρα (01/02), προκειμένου να συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό της, Ανδρέα Δημητρίου, επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει κάθε προσπάθεια της Κύπρου για λύση του κυπριακού.
«Μια λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κυπριακού κράτους και την αποτελεσματική συμμετοχή του στην ΕΕ, θα έχει ως συνέπεια τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής από την Τουρκία», ανέφερε.
Η Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στα θέματα της Παιδείας, τονίζοντας πως η πρώτη προτεραιότητά της είναι «η προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, με κεντρικό σύνθημα και οδηγό το ‘πρώτα ο μαθητής’, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και όλων των σταδίων της δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: