Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Στήριξη Μπιλ Κλίντον στο Γ. Παπανδρέου

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου όσον αφορά τις προσπάθειες διάσωσης της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο των εργασιών του 40ού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο Μπίλ Κλίντον δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές και τόνισε ότι παρακολουθεί τις προσπάθειες που καταβάλλει διεθνώς για την ελληνική οικονομία. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε μάλιστα στον πρωθυπουργό ότι μπορεί να προσβλέπει στη βοήθειά του.
"Παλεύουμε για την οικονομία και τελικά θα τα καταφέρουμε", τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου, με τον Μπιλ Κλίντον να συμφωνεί, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πως είναι δύσκολα τα πράγματα.
Κατά τη συνομιλία τους αναφέρθηκαν και στην καταστροφή στην Αϊτή. Ο Μπιλ Κλίντον, που μαζί με τον Τζορτζ Μπους είναι επικεφαλής της αμερικανικής προσπάθειας στην Αϊτή, συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την παρουσία των Ελλήνων διασωστών στην κατεστραμένη χώρα, οι οποίοι ανέσυραν από τα ερείπια τον τελευταίο επιζώντα από τον καταστροφικό σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: