Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Α. Ζερβός: «Ή θα φαλιρίσει η ΔΕΗ ή θα αυξηθούν τα τιμολόγια»

Τη συμβολή της Πολιτείας και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, καθώς η ΔΕΗ θα κινδυνεύσει να φαλιρίσει εάν δεν αυξηθούν τα τιμολόγια, λόγω της επιβάρυνσης της επιχείρησης για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που αναμένεται να αγγίξει το 1,3 δις. ευρώ το χρόνο το 2013.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, αναφερόμενος στη βιωσιμότητα της ΔΕΗ κατά την ομιλία του στο πλαίσιο επίσκεψης στο λιγνιτικό κέντρο Πτολεμαίδας – Κοζάνης, προέβλεψε ένταση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και συρρίκνωση της κατανάλωσης λόγω της κρίσης.
Σημείωσε μάλιστα πως δεν επιτρέπονται οι εφησυχασμοί, καθώς τα κέρδη ρεκόρ του 9μήνου 2009 είναι συγκυριακά, επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός πως τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15» και από τα χαμηλότερα στην ΕΕ των «25», κατά το 2009 ένας μεγαλύτερος αριθμός πελατών αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομαλή αποπληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης προσλήψεις 2.300 ατόμων, τεχνικού κυρίως προσωπικού, και πως έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις 350 ατόμων στα ορυχεία και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Δυτικής Μακεδονίας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσλήψεων στο Λιγνιτικό-Ενεργειακό Κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας σε 1.104 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: