Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αυξάνονται οι νεκροί από τη νέα γρίπη

Πέντε άνθρωποι, που έπασχαν από τη νέα γρίπη, έφυγαν από τη ζωή την Τρίτη (29/12), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Πρόκειται για έναν 72χρονο χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, έναν 54χρονο με ιστορικό κακοήθειας, καθώς και δύο γυναίκες 52 και 61 ετών και έναν άνδρα 80 ετών, όλοι με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος.
Στο μεταξύ, τέσσερις ακόμη ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για δύο γυναίκες 27χρονη έγκυο, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, μία 29χρονη, χωρίς ιστορικό υποκείμενης νόσου, μία γυναίκα 40 ετών με ιστορικό νευρολογικού νοσήματος και έναν 30χρονο άνδρα με ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος.
Με το πανδημικό κύμα να βρίσκεται σε ύφεση, τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να έχει ανέλθει στους 68 και ένα δεύτερο πανδημικό κύμα να αναμένεται τον Μάρτιο, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους πολίτες να συνεχίσουν να εμβολιάζονται.
Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ιός της νέας γρίπης Η1Ν1 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 12.000 ανθρώπους, χωρίς να αντανακλάται επακριβώς η πραγματικότητα, καθώς χρειάζονται δύο περίπου χρόνια προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολογισμός αναφορικά με την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: