Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Αργεντινή: Ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων

O πρώτος γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Αργεντινή είναι γεγονός με τους εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας να έχουν εκδηλώσει έντονα την αντίδρασή τους υποστηρίζοντας πως "πρόκειται για μια επίθεση κατά του ανθρώπινου είδους".
Ο Alejandro Freyre και ο Jose Maria Di Bello ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε ένα εκκλησάκι νότια της πόλης Ushuaia, στην επαρχία Tierra del Fuego. Παρόλο που ο γάμος μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομος στην Αργεντινή, ο κυβερνήτης της Tierra del Fuego εξέδωσε ειδική άδεια που επέτρεπε την πραγματοποίηση της τελετής.
Μάλιστα, στο ίδιο ζευγάρι είχε απαγορευτεί στις αρχές του μήνα η τέλεση του μυστηρίου από το δικαστήριο του Buenos Aires. Η προηγούμενη ημερομηνία είχε οριστεί την 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια μέρα κατά του AIDS μιας και οι δυο τους είναι φορείς του HIV.Σύμφωνα με το BBC, ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο άνδρες αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Tierra del Fuego όπου τους επετράπη να παντρευτούν.
Ο ένας εκ των δυο μετά το μυστήριο δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως είναι πανευτυχής καθώς σημαίνει πολλά για τους ομοφυλόφιλους της Αργεντινής.
Στο άκουσμα της είδησης υπήρξε έντονη αντίδραση από εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με τον επίσκοπο της πόλης Rio Gallegos να χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο γάμο ως μια επίθεση κατά του ανθρώπινου είδους.
Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αναμένεται από τη νέα χρονιά να θεσπίσει νέο νόμο για τους ομοφυλοφιλικούς γάμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: