Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

«Θάνατος» για τη μέση τα κακοσχεδιασμένα καθίσματα

Μια κακοσχεδιασμένη καρέκλα, σε συνδυασμό με την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, μπορεί να προκαλέσει έντονους πόνους στη μέση σύμφωνα με την Ένωση για την Υγεία της Σπονδυλικής Στήλης (AGR) της Γερμανίας.
Τα άτομα που περνούν πολλές ώρες χωρίς διακοπή μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή ή στην τηλεόραση έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν σοβαρά προβλήματα στην πλάτη και τη μέση, αναφέρει έκθεση της AGR. Η οργάνωση, που ασχολείται αποκλειστικά με τη βελτίωση της κατάστασης της σπονδυλικής στήλης ενημερώνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι σίγουροι όταν αγοράζουν έπιπλα ότι έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους τις προσωπικές τους ανάγκες και ιδιαιτερότητες.
Η βάση του καθίσματος πρέπει να προσαρμόζεται στο άνω μέρος των μηρών και το ύψος της πλάτης πρέπει επίσης να είναι ευπροσάρμοστο. Ο χώρος της θέσης πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρος και η πλάτη του καθίσματος να προσαρμόζεται ανάλογα με το ύψος των ώμων.Η προσαρμοζόμενη πλάτη ή πλάτη οσφυϊκής στήριξης, όπως λέγεται, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, συστήνει η AGR. Ωστόσο πριν αγοράσετε τον σωστό έπιπλο αυξήστε τη δραστηριότητα σας για να απαλλαγείτε από τους πόνους της μέσης ή τουλάχιστον να τους προλάβετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: